Rehabilitáció mindenkinek 03

Rehabilitáció mindenkinek 03
2023.08.13.

Közben csendesen zajlik a szakmunkás anyag felülvizsgálata a szeptemberi tanfolyamra. Viszonylag sok jegyzetet készítettem az utóbbi képzés kapcsán és most szép lassan javítom a dolgokat. Egyik ilyen kulcselem a Gyémánt szabályok.

Eredetileg az volt az elképzelésem, hogy a 10-es szám meghatározó lehet a szabályok szempontjából, mint a tízparancsolat. Azonban a helyzet az volt, hogy nagyon nehezen ment át és sem a sorrend, sem pedig a tartalom nemtudott megmaradni.

Az új koncepció tartalmában nem változott, viszont az összevonható állításokat összevontam és ez által csak 6 szabály maradt, amit három csoportba lehet sorolni.

Ez azt jelenti, hogy van egy általános szabályhalmaz 3 állítással. Ennek a halmaznak az állításai minden Aranylépésre vonatkoznak. Ez a fehér csoport. Egy több mondatból álló állítás az I. Aranylépésre vonatkozik, ez a sárga csoport. A harmadik halmaz, ami a II., III., és IV. Aranylépésekre vonatkozik. Ez a zöld csoport. Ez így talán jobban megjegyezhető és logikusabban került összefoglalásra.

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!