A világ legszebb szakmája

Szivem szerint, szakmunkás képzésre csak olyanok engednék be, akik már legalább 2 éve intézménytakarítóként dolgoznak. Fontos lenne az, hogy amikor valaki eldönti, hogy tiszzítás-technológiai szakmunkás (homlokzat-, műemlék és épülettiszzító) lesz, tisztában legyen a szakma bizonyos alapjaival. Ez meghatározó lehet abból a szempontból is, hogy illetővél nem az alapoktól kell indulni, hanem építkezni lehet egy már meglévő tudásra és egy helyesen értelmezett gayakorlatra.
Persze az élet nem habostorta és mindennek van egy másik oldala is, ebből a szempontból az igazi kihívás, hogy szinte bárki kiképezhető, ha Ö maga is akarja.
Rólunk

Tisztítás-technológiai szakmunkás

Minden intézménytakarítói képesség, gyakorlat önjáró és speciális gépekkel.

Ezeken felül: ismeri és alkalmazni tudja a tanulási folyamat lépéseit, a hatékony felnőttképzés megvalósítása érdekében.

Nagy gyakorlata van a különböző felületek felismerésében. Ismeri a különböző sajátos területek takarítási igényeit sztenderd szinten.

Bármilyen takarításban/tisztításban alkalmazott kezelőszer, kézi eszköz vagy gép és tartozék tudatos megismerésére képes és ezt követően alkalmazni is tudja azokat.

Idővel megismerve a szervezési ismereteket és megfelelő gyakorlatot követően alkalmassá válik csoportvezetői feladatok ellátására.

A szakmai szint csúcsa a mester cím megszerzése lenne, ha megszületne az állami szabályozás, addig is marad a szolgáltatásvezető.

Hat tananyagegység és hat cél
11 + 5 nap (heti egy nap = 16 hét)

Szakmai integráció

A tanuló átfogóan lássa át a tisztítás-technológiai szakterület sajátosságait és a személyével, illetve a szervezettel (amelyben dolgozik) szemben támasztott szakmai követelményeket. A munkaviszony létesítésekor, munkavégzéskor és felmondáskor érvényesíteni tudja a Munka Törvénykönyvének és egyéb jogforrások értelmében a munkavállalói jogokat a munkaszerződésének megfelelően. 

Alkalmazott tudományok

A tanuló frissítse fel kémia, fizikai, biológiai és matematikai tudását illetve ismerje meg az alkalmazott higiénia és a tisztítás-technológiai fegyelem rendszerét a takarítási/tisztítási műveletekkel, eljárásokkal és technológiákkal összhangban. A tanult idegen nyelven ismerje az alapvető szakmai vonatkozású szakszavakat és értelmüket.

Előkészületek és nagyságrendek

A tanuló legyen tisztában azzal az eszközrendszerrel, amit munkája során használhat közvetlen mikrokörnyezettel, amiben dolgozik. Tudja ezeket megfelelően előkészíteni, szállítani és raktározni, illetve elvégezni a felhasznál lói szintű tervezett megelőző karbantartási feladatokat. A tanult idegen nyelven ismerje az alapvető szakmai vonatkozású szakszavakat és értelmüket.

Társadalmi integráció

A tanuló lássa át a tisztítás-technológiai szakterület társadalmi integrációját, a szektor specifikus illemtan és házirend irányelveket, a társadalmi elfogadottság alapvető kritériumait. Legyen tisztában az alapvető etikai kérdésekkel. A tanult idegen nyelven ismerje az alapvető szakmai vonatkozású szakszavakat és értelmüket.

Munkakörnyezet

A tanuló legyen tisztában azzal, hogy a különböző területek, felületek és szennyeződések illetve az alkalmazott kezelőszerek és eszközök kapcsán milyen korlátai és lehetőségei illetve feladatai vannak. Továbbá a munka befejezését követően mit kell tennie. A tanult idegen nyelven ismerje az alapvető szakmai vonatkozású szakszavakat és értelmüket.

Technológia és eredmények

A tanuló legyen képes készségszinten a „Gyakorlati Készség” elvei alapján tisztázni, dönteni, előkészíteni, végrehajtani, hatékonyságot vizsgálni és dokumentáltan átadni, az előírt és/vagy az adott helyzetben szükségessé váló eljárásokat és technológiákat. A tanult idegen nyelven ismerje az alapvető szakmai vonatkozású szakszavakat és értelmüket. 

A képzési anyag több mint 2 300 diát tartalmaz (és 22 év képzési tapasztalatot)

A program

A MyBridge KFT-vel közös programunk 800 órás, ami 160 kontaktórát jelent, ez részben elmélet és részben gyakorlat. Ebből 40 óra FEJEZET ZÁRÓ ami egy ugynevezett összefoglaló szakmai nap elméleti és gyakorlati verenyvizsgával.
Ezen kivül program szerint szánunk 130 órát a tesztekre (sok, sok tesztre)  és 510 órát a gyakorlati készség megszerzésére és gyakorlására. Ezek mentorált és szabadon beosztható idők, melyek nem kontaktórák. Itt lesz majd egy kis házifeladat is, majd meglátjátok nem lesz nehéz.
A képzéshez biztosítjuk a digitális tananyagot és a tesztrendszert illetve minden olyan elméleti segédanyagot, amire szükség lehet. A tesztek és az értelmező szótár is felhőben van bérhonnan elérhető. A digitális tananyagot PDF formátumba megkapjátok, ha szükséges kinyomtathatjátok, de a telefonon is nézegethető
A tanfolyam gerince a 20 nap, ami 8 órás elfogllatságot jelent. Ezeket heti 1x tartjuk szerdánként. Hiányozni lehet, de azt kőkeményen potolni kell. Ez azt jelenti, a tanfolyam hozzávetőleges ideje 5 hónap. A tanfolyam elvégzést követően tanusítványt kap, amivel azonnal jelentkezhetsz az állami viszgára.
Tanfolyamvezető és mentor: Ritz Tibor javasoljuk, hogy jelentkezéskor kapcsoldj az ÖNKÉPZŐ KLUBhóz év válasz magadnak egy mentor is, aki segít majd az utadon. lehet, hogy ez most kicsit furcsa, de az első napon mindent meg fogunk beszélni.

A tanfolyam díja 210.000 Ft.
Tervezett indulás szeptember 14. reggel 09.00
A létszám kötött és még 3 főt várunk!

Egy kattintásra a céljaidtól!A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Telefon

+36 70 317-5641

email

tiborritz@gmail.com