Kreditadó Esemény

Minden szakma életében vannak napok, sajnos elég sok, amikor dolgozunk és vannak napok amikor ünnepelülk. Persze akkor is dolgozunk, tanulunk, gyakorolunk és versenyzünk, hogy még jobbak legyünk. Május 30-án egy ilyen nap lesz, amikor elindul az ÖNKÉPZŐ TAKARÍTÓI KLUB KREDITRENDSZERE. Reményeink szerint ezzel meg is kezdjük a takarító szektor munkavállalóinak fejlesztését.

Szakmai nap és verseny
IRON-MAID Díj

Az elmúlt években sok féle probálkozás volt annak érdekében, hogy beindítsunk egy ütőképes és hatékony önképzési rendszert a takarító szektor számára, kifejezetten a takarító embereknek. Ezek bármilyen tematika mentén is szerveződtek, soha nem korlátozodtak a takarítóre. A részvétel mindenik sokkal szélesebb körű volt. Itt megjelentek a kis és nagy cégvezetők és a takarító vállalkozók is. A jövőben sem kivánjuk korlátozni a részvételet, viszont sokkal nagyobb hangsulyt helyezünk a mindennapi gyakorlatra.
Jelen rendezvény több témát is kezel. Az rendezvény gerince a digitalizálás és annak mentén megmutatjuk, hogy hol tart ma a világ. Ugyanakkor bemutatkoznak az ÖTK kollégiumai is és megmutatjuk azt, is, hogy miként kell nekünk értelmezni a világ fejlödését és ez az értelmezés milyen feladatokat állít elénk. A cél, hogy a takarító társadalmi megítélését javítsuk, ezért a változtatást magunkon kell kezdeni.

Előadók és Témák az első Fejezetben (08.00 - 09.30)

Ritz Tibor

ÖTK elnöke/szakértő

Üdvözlet! Ez itt most egy kisérleti program és ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy egésszen különleges programnak az alapítói és a tanúi lehetünk. Ma egy csomó tudást teszünk ki az asztalra és megnézzük ki hasznosítja a legjobban. Mérjük majd a hozott tudást is kivállasztjuk a nap bajnokát is.

Baranyai Dávid

Értékesítési szakértő

Takarítónak lenni egy egyszerű viszont társadalmilag rendkivül fontos szakma. Viszont ez a társadlami integráció ma még akadozik. A digitális változás nem csak megkönnyíti az életünket, hanem át is alakítja azt. Bemutatjuk, a az új takarítói névjegykártyát, a végtelen tudásforrást.

Kovács Béla

ÖTK Budapesti elnőke/30 éve takarító vállalkozó

Itt az ideje annak, hogy tiszta vízet önsünk a vödörbe. Bemutatjuk a takarítói kreditrendszert az szakmai új konvertibilis valutáját. Ezzel előkészítünk egy igen komoly programot.

Simon Zsuzsanna

ÖTK Irányelv kollégium elnöke/szakértő

Simon Zsuzsa (ÖTK Irányelm kollégium elnöke) beszámol arról, hogy mi lenne a szerepük az irányelveknek és milyeneknek kell azokat megalkotni, hogy a szakma elfogadja, alkalmazza öket és ezeken keresztül változzon. (20 perces blokk)

ifj. Lőrincz István

Fejlesztő

A digitalizálás mint ahogy ezt észrevettükk itt van. Mostantól a mobiltelefon és az internetelérés munkaeszköz és része a szakmai életnek. Holnaptól másképpen látjuk a világot és pontosan tudjuk majd a dolgunkat. (20 perces blokk)

KÁVÉSZÜNET (süti, üdítő, kávé)

Előadók és Témák MÁSODIK Fejezet (10.00 - 12.00)

Pintér Zoltán

MATISZ szakértő/20 éve takarító vállalkozó

Mindenki arról beszél, hogy nem jó a "legalcsonyabb ár" pályázati kíírás. Ez rendben is lenne, na, de mi legyen helyette. A kulcskérdés, hogy mitől lesz jó egy vállalkozás és ebben fontos szerep jut a végrehajtó állománynak is.

Ritz Tibor

szakértő

A takarítás definiciója 5 megközelítésben, szakmunkás és szolgáltatásvezető szinten. Figyelem ez konkrét tudásanyag és része lesz a kreditvadászatnak.

Paár Zoltán

MATISZ elnök

A cél pontos és világos, a takarító cégek szövetsége üdvözli a szakembereket összefogó ÖTK egyesületet. Ennek megfelelően oriási prespektivák vannak a szakmai és szakmapolitikai együttműködésben.

Ritz Tibor

ÖTK elnök/szakértő

Mi láttunk és mit hallottunk az idén Amszterdamban a takarítási szakma világkiálításán. Az előadás két témát érint: 1) Új koncepciók a technológiák terén, 2) szakmapolitikai törekvések és megfogalmazodott irányok.

Túróczi András

Takarítási szolgáltatásvezető

A szakmai nyelv jelentősége, a rendszerbe szedet szakszavak. Bemutatkozik az ÖTK Értelmező kollégium és bemutatjuk az EXPLAIN adminisztrációs rendszert, ami egy ingyen elérhető aplikáció.

Kreditvadászat

Interaktív éles teszt

A résztvevők megtapasztalhatják, hogy mi maradt meg a kapott tudásból és talán ezzel bizonyos tudások fontosságáról megerősítést is kapnak. Az első 5 helyzett 10 ÖTK kreditben részesül.

EBÉDSZÜNET (Szenvics,üdítő, kávé)

Előadók és Témák Harmadik Fejezet (13.00 - 16.00)

Banyar Károly

VERMOP

Az előadó rövid áttekintést ad a nyirkos le- vagy feltörléshez használt mop és mikroszálas kendökről. Sok általános és márkaspecifikus információ hagzik el, melyből néhányt számon is kérünk majd.

Sarkadi Péter

VILEDA

Az előadó rövid áttekintést ad a nyirkos le- vagy feltörléshez használt mop és mikroszálas kendökről. Sok általános és márkaspecifikus információ hagzik el, melyből néhányt számon is kérünk majd.

Király Attila

Felületspecialista

Az ÖTK versenykoncepciója és az új tananyag. Minden amit a nyirkos feltörlésről tudni akartál, de soha nem merted megkérdezni. Egységes anyag, konkrét tudás, a legtöbbet alkalmazott eljárás vonatkozásában..

KREDITVADÁSZAT

Interaktív éles teszt

A téma a nyirkos fel- vagy letörlés. A kérdéseket kifetitjük és mindenki a saját telefonján adja meg a válaszokat. Minden esetben négy lehetséges válasz lesz, amiből csak egy a jó. Ez kell a lehető leggyorsabban kiválasztani.

Nyirkos feltörlés

Verseny a kijelölt pályán

A pálya mérete 24 m2. A végrehajtást szakszerűen kell végezni és 6 négyzetméterenként kell öblíteni a moppot. A verseny lényege, hogy bár a felület nem nagy, mégis teremtsen olyan lehetőségeket, hogy az eredmény közel legyen ahoz, ami a valós életben is elérhető.

EREDMÉNYHÍRDETÉS

A szakma és a szakemberek ünnepe

Összevetjük az elméleti és gyakorlati eredményeket és ennek megfelelően kihírdetjük a szakmai nap gyöztesét. A verseny közben közönségszabazatokat is gyűjtünk és ennek kapcsán kihírdetjük a különdíjat is.

Igen! Ez pontosan az, aminek látszik!

Ez egy kezdeményezés annak érdekében, hogy...

Az egyik cél az, hogy nem csak az állam, hanem társadalom is elismerje szakmaként a takarítást. Ez egyáltalán nem olyan egyzsrű mint ahogy sokan gondolják. Azért, hogy ez megtörténjen, a társadalomnak rengeteg pozitív tapasztalat kell szerezni a takarítókkal kapcsolatban. 
A másik szintén rendkivül fontos cél, hogy a cégvezetők felismerjék, hogy a takarító, mint humán erőforrás odafigyelést és törödést igényel. A mai szűkös munkaerőpiaci helyzetben a cégeknek fejlesztő programokat kell indítani, hogy az állományuk holnap is képes legyen megfelelni, a piac kihívásainak.
Mindkét cél kapcsán a takarító szaktudása és készségei kulcsszerepet játszanak, ezért ennek a rendedezvénynek a szervezői mindent megtesznek azért, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehetőbb tudást átadjuk és a lehető legtöbb tapasztalat legyen megszerezhető.Itt a helyed!

Gyere el a rendezvényre, tanulj és méresd meg magad!


Ritz Tibor
ÖTK egyesület elnöke

Mindenek elött a szaktudás és a takarítói tudat!

A rendezvény jelentősége, hogy időről időre megméri a résztvevőket és hiteles visszaigazolást ad arról, hogy szakmailag hol állnak. Az ÖTK együtműködve a MATISZ-al kreditjelentést ad majd ki minden résztvevő szakmai teljesítményéről.
Mindez fontos eleme az önképzés rendszerének és nagyon jó háttér arra vonatkozóan, ha a szakember úgy dönt, hogy képzi és fejleszti magát. Mindennek természetesen hatása lesz a szolgáltató cég által nyújtott minőségére is. Ez pedig lehet, hogy megváltoztatja a társadalom, takarításról alkotott képét.
Ez a szakma kö kemény munkaterülete, de ugyanakkor az ünnepe is. A cél az, hogy rendszeresen szervezzünk ilyenek az ország minden régiójába.

Helyszín: Kispesti Vigadó

Jelentkezem a szakmai napraA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!