Tanácsadás/fejlesztés

A közös nyelv

A közös szakmai nyelv mindennél fontosabb! 
Amig azt nem tudjuk kialkítani, addig nem is tudunk egy rendszerben gondolkodni és ráadásul még, meg sem értjük egymást.  Szokták mindnai, hogy "a szakszavak használta merénylet a laikusok ellen" és ez minden rosszíndulattól függetlenül is így van.
Az ÉRTELMEZŐ PROJEKT gondolata a 2020-as karanténban fogant, bár már több mint 20 éve készülünk az elindítására. Mára azonban megérett az idő és mindjárt az elején, máris több mint 15 szakember belevágott a nagy projektbe.
Az anyag jelenleg 200 oldal A4 méretben és több mint 800 szakmai fogalmat definiál.
Ezek egy része még lehet vita tárgya, de a legnagyobb része a definicióknak már kiforrott az elmúlt 20 évben.
A programhoz szabadon, szakemberként lehet és gondolom én, hogy kell is csatlakozni (szerződéstervezet: fe-sp-megallapodas-pdf) és a támogatással együtt részt is lehet venni az alkotási és érlelési folyamatban. Jelenleg a fogalmak egy meghatározott tematika szerint következnek és ennek megfelelően az anyag olvasható mint egy könyv, nem tipikus értelmező szótár. Azonban az anyag végén betürendes rendszer is működik, ennek megfelleően bármely szó kereshető. Az anyag elején lévő interaktív tartalomjegyzésk a logiai és a betürend szerint is működik.
Az értelmező szakszótár fejlesztés támgatása A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Ez vagyok én!
A takarítóiparba 1992-ben cseppentem be mint légy a tejbe. Az azóta eltelt időben sok mindennel találkoztam, sok féle helyzettel szembesültem.l Egésszen alulról indultam, de gyorsan haladtam.  2000-ben már 100 fős képzéseket tarottam 40 órában. 2001-ben 300 fő szervezésével irányítottam a VIGSZÍNHÁZ első társadalmi és Mestervizsga nagytakarítását. Az első szakértői feladatokat 2002-ben végeztem. Ebben az évben 3 ember gondolta azt, hogy a takarítási szolgáltatás van olyan komoly dolog, hogy érdemes szakértőre bízni a feladatot. A háromból 1 létesítménygazda cég (CARE FM) volt 1 állami szervezet (Miniszterelnöki Hivatal) és 1 piaci megbízó, egy bank (ERSTE BANK). Az azota eltelt időben, sok féle helyzettel szembesültem és még többet tanultam.
Ez egy nagyon jó kezdet volt. Ha nagyképű lennék, akkor azt mondhatnám, hogy a takarítási szakértés piacát Magyarországon én teremtettem meg. Tény, hogy 2002-ben még javában küzdöttünk azért, hogy az állam legalább ismerje el szakmaként a takarítást és mindenki szeme elött csak egy valamiféle szakmunkás lebegett, a szakma menedzsmentjére, a tervezésre, szakmapolitikai stratégiára vagy szakértésre akkor még nem gondolt senki.
Merítsen inspirációt!
Én magam, ekkor már túl voltam kb. 300 ember 40 órás KonfirMATISZ, és 27 ember 900 órás MESTER tanfolyam szintű képzés és két nagyszabású és nagy „port kavaró” mestervizsga (Vígszínház I. és II.) tapasztalatán és ezek alkalmával már a piacon lévő hiányosságok és megoldatlan helyzetek jórészével már találkoztam. Nem gondolom, hogy akkor már teljes értékű szakértőnek számíthattam, de hát vakok között félszemű is király lehet és volt néhány ember, aki komolynak gondolta és hitte is, hogy ez a tudás már valamilyen formában megvan és, hogy valódi érték. A szolgáltató igény az AUDI pályázata volt, akkortájt az idő- és anyagnorma és technológia alapú gondolkodás nem volt a piac jellemzője és egy ilyen jellegű pályázat elég nagy fejtörést okozott mindenkinek. 
A Miniszterelnöki Hivatal egy közbeszerzési pályázat szakmai részét bízta rám és itt vizsgázott az első FŐTÁBLA is. Ez már majdnem olyan volt, mint a mostani, a logikai rendszer azóta sem változott. Ez volt az első olyan pályázat, ahol szakszerű felmérés és területleírás készült és az a szolgáltatók egységes rendszerben adhatták be a pályázataikat. Sajnos, abban az időben nem volt másra lehetőség, csak arra, hogy a legolcsóbb nyerjen.  
A tanácsadói munkát alapvetően, immár 10-ik éve jegyzett MATISZ szakértőként végzem. Azt gondolom, hogy sok mindenben segíthetek egy olyan embernek, aki még kezdő ezen a pályán. Vagy nem is muszáj kezdőnek lennie, csak éppen még egy adott problémával soha nem szembesült. Minden esetre, ha bármilyen a tisztasággal, annak elérésével vagy értékelésével kapcsolatban bármilyen problémája van, nyugodtan keressen meg, hátha közösen találunk rá megoldást. A 2017-ös évben több mint 2 milliárd Forint értékű szolgáltatási pályázat lebonyolításban vettem részt mint tisztítás-technológiai szakértő.

SLA

A megrendelő igényeinek megfogalmazása. Híd a megrendelő és a szolgáltató között.

Szolgáltatásvezető

Munkalap alapú személyi felelőséggel és egyéni célokkal operáló rendszer kiépítése, szervezése.

Fejlesztés

Szolgáltatások fejlesztése. Új technológiai megközelítések. Új humán erőforrás menedzsemnet..

Tanácsadás
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
A tanácsadás díja a helyzettől függ. A telefonos konzultáció ingyenes, Ha személyes tanácsadásra vagy a probléma közép- vagy hosszútávú projektmenedzsmentjére van szükség akkor megállapodás kérdése.