A szakszavak használata, merénylet a laikusok ellen!

Ugyanakkor a szakszavak hatékonyabbá és egyértelműbbé teszik a kommunikációt, a szakemberek között. A szakzsargon fontos eleme a szakmai kultúrának!
*
A tervek szerint majd negyedévente érkezik az ÉRTELMEZŐ egy-egy legfrissebb verziója! Digitális anyagban gondolkodunk, ami természetesen egyedileg nyomtatható.

Hozzuk létre a takarítási szektor értelmező fogalomtárát!

900

Szócikk

26

Fejezetben

A megértett fogalom

A szakkifejezések alkalmazása, fontos eszköz a szakember kezében. Egy szakkifejezés segítségével lehet, hogy meg tudunk sporolni, akkár három vagy négy mondatot is. A kommunikációnk sokkal gyorsabb lesz és ugyanakkor egyértelműbb.

Az értelmező formája

Az ÉRTELMEZŐ valójában, mint ahogy a neve is mutaja egy szakmai értelmező szótár, amely egyelőre zárt körben és digitális formámában (PDF) jelenik meg 4 havonta.

A projekt

Már régebb óta érik a szándék, de eddig valahogy nem volt elég erő hozzá. A karantén viszont rásegített egy kicsit és elindultunk. A projekt lényege, hogy az ÉRTELMEZŐ anyag négyhavonta digitális kiadásban megjelenik és a projektben résztvevők jelezhetik hiányérzetűket és egyet nem értésüket, javaslataikat és ötleteiket.

A csatlakozás lehetősége

2020-11-23-fe-sp-pdf 
Amennyibe úgy gondolod, hogy részt tudsz venni ebben a munkában, csatlakozhatsz az alkotó közösséghez. Az együtműködést egy szerződés szabályozza, amit itt le is tudsz tölteni és ha aláírva beszkenelve nekem megküldöd részese is leszel a csapatnak.

 

Csatlakozz a csapathoz!

Ha részt akarsz venni....

Rengeteg új információ

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ha kitöltötted a szerződést és a szkenelt példányt visszaküldted, hamarosan megkapod az ÉRTELMEZŐ aktuális verzióját és máris belekezdhetsz a munkába, Nem kell nagy dolgokra gondolni, hetente pár órát szánsz arra, hogy miközben olvasgatod az anyagot a gondolataidat, hiányérzeteidet és egyetnemértéseidet beírod a lenti kérdőívbe. Ezt követően majd elindul a folyamat és el kezdjük csiszolgatni a gondolatot/megfogalmazást.

Mond el a véleményed!

A legközelebbi megjelenésig, még van


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!
Ha már tagja vagy a csapatnak ez a felület szolgál a gyors ötlet, javaslat vagy bármilyen hozzászólás beküldésére. Minden beküldött anyagra igyekszem gyorsan reagálni és ennek kapcsán aztán párbeszéd is indulhat. A cél az, hogy 5 év alatt a szakma teljes fogalomrendszerét feldolgozzuk és ezzel ez az anyag lesz majd a tisztítás-technológiai szakirodalom királynője.
A projektek értelemszerűen, bizonyos szempontok szerint átfedik egymást. Ha az ötleted, javaslatod vagy hozzászólásod, adott esetben több projektet is érint, a négyzetek bejelölésével alkalmad van ezeket jelezni.

Sajnos nem vagyunk sokan és elegen sem!

A csapat

Bagosi Tamás. Combei Napoleon. Cseppentő Tiborné. Drabb Erzsébet. Handler Tamás. Hlavács Ádám. Kovács Béla. Kocsor Mária Johanna. Kurucz Regina. Ladik Attila. Maros Péter. Németh Zoltán. Pintér Zoltán. Ritz Katalin. Ritz Tibor. Spakovszky Gabriella. Szilágyi Sándor. Vida Ági. Veress Beáta. Weisz Zsolt.
Kapcsolat

+36-70-317-5641

tiborritz@gmail.com

Kövessen minket