A 1013400 Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető - Housekeeping/Stewarding programkövetelmény

EKKR 4 szint. Az eddigi szolgáltatásvezető képzettségetől eltérően iskolai végzetség tekintetében csak alapfokú végzettséget követel és semmilyen szakmai előképzettséget. Szerény véleményem szerint ide tisztítás-technológiai szakmunkás végzettség fontos lenne, ha benne akarunk maradni a 200 órában. Továbbá itt vannnak olyan feladatok, ahol azért nem ártana egy magasabb műveltség. Majd az idő eldönti, hogy mik lesznek az optimális elvárások.
A következő program a MyBridge KFT szervzésében valósul meg.
Ritz Tibor
Tisztítás-technológiai szakértő

Alapok

A jelen program a Tisztítás-technológiai szakmunkás tudásra épül, tehát minden képesség, ami az előzőnél elvárt, itt még határozottabb követelmény. Ideális esetben a szakma mestere.
Ezeken felül: képes felmérni bármekkora területet és meghatározni annak minimális vagy optimális takarítási szükségletet. Ehhez ki tudja számolni a szükséges emberi és technikai erőforrás szükségletet. Alapvető adatokat szolgáltat az árajánlatokhóz.
 Meg tudja szervezni a végrehajtáshoz szükséges csoportot, be tudja őket tanítani és folyamatos inspiráció mellett fejleszteni tudja a hatékonyságukat. Adminisztrációjával támogatja a munkaügyi osztály munkáját. Képes a területi rendszert megszervezni és működtetni. Képes a technikai eszközök és kezelőszerek beszerzésére, raktározására és karbantartására.
A központi programkövetelmény csak a szállodákra vonatkozik, de a jelen képzési program kitér minden takarítandó területtipusra.

A képzés alap szakirodalma

Ritz Tibor: Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető (2018 PUBLIO)
Vadas Gábor: Szállodai Alapismeretek (KIT)

Öszesen 220 órás képzés
Ebből mentorált önálló tanulás 56 óra + PRojetfeladat 18 óra + Jelenléti távképzés 64 óra + Gakorlati kontakt óra 72

I. tananyagegység: Szakmai integráció összesen 42 óra (40 óra Mentorált önálló tanulás + 2 óra ON-LINE KEREKASZTAL és értékelés)

Beosztás, cím, végzettség vagy rátermetség

Szakmai élethelyzetek és területek. Munkaköri leírás és hatékonyságmérés. A cég szakmai lelke/motorja. (16 óra elmélet)

Kompetenciák

A középvezető kompetenciái, kategóriák és követelmények, vezetői attitüdök, cselekvési skála/önismeret (16 óra elmélet)

Struktúra/szervezet

Időgazdálkodás, ügygazdálkodás és szervezetfejlesztés, sajátos területek áttekintése (8 óra elmélet).+ 2 óra on-line kerekasztal tananyag kiértékelés

II. Tananyagegység: Társadalmi integráció Összesen 32 óra (16 óra elmélet távképzésben + 16 óra gyakorlat Kontaktóra)

Kultúra és integráció

Egyéni igények, esettanulmányok és tanuslságok (2 óra elmélet)..

Humán Erőforrás Menedzsment I.

Alapok. Ember a funkció mögött és az etika. Toborzás és felvétel. Posztra képzés, érzékenyítés és helyezés. Szoltatási adminisztratív folyamat. Mérés, fejlesztés és tudástranszfer (14 óra elmélet) + csapatépítési téning ( 16 óra gyakorlat)

III. Tananyagegység: Alklmazott tudományok összesen 32 óra (16 óra elmélet távképzésben + 16 óra gyakorlat Kontaktóra)

Marketing

Helyzetelemzés/poziciónálás és szolgáltatási kategóriák/szolgáltatás értéknővelése (4 óra elmélet).

Környezetbarát koncepció

Állag és funkció; Takarítási terv; Vízfelhasználás racionalizálása; Felhasznált tisztítószerek; Fertőtlenítőszerek körüli kétségek Papíráru; Logisztika; Textíliák; A tevékenység hulladéka; Szelektív rendszerek; Képzés, oktatás és fejlesztés (6 óra elmélet) + Szervezési és koncepciós gyakorlat (4 óra)

Műszaki rajz

2D, 3D, VR alapvető rajzolvasás és értelmezés (2 óra elmélet) + rajolvasási és felmérési/dokumntálási gyakorlat (4 óra).

Kommunikáció

Emberi viszonyok; Kognitív Szintézis/30 kérdés (4 óra elmélet). +Csapatépítés II. kommunikációs és szakmai kérdései (8 óra gyakorlat)

IV. Tanayagegység: Munkakörnyezet összesen 32 óra (16 óra elmélet Távképzésben + 16 óra gyakorlat Kontaktóra)

Területtan összefoglaló

A tisztaság fogalma és szintjei, Kockázati besorolások, SLA - dedikát, felügyelet melletti és teljesítménytakarító. (8 óra elmélet)

Tervezési rendszer I. (ALTÁBLA)

Tételnormák meghatározása. Az ALTÁBLA alapvető szempontjai, felépítési rendszere és a szolgáltatásvezető mozgástere. A munkalap szerepe és lehetőségei. (8 óra elmélet)..

Tervezési gyakorlat I. (ALTÁBLA)

Konkrét helyzetek, beosztási és szervezési koncepciók. (16 óra gyakorlat).

V. tananyagegység: Előkészületek és nagyságrendek összesen 32 óra (8 óra elmélet Távképzésben + 24 óra gyakorlat Kontaktóra)

Tervezési rendszer II. (FŐTÁBLA)

Tételek és időráfordítás, szolgálta-tási jegyzék hivatkozással; Humán erőforrás; Havi anyagszükséglet; Tartós eszközrendszer; FŐTÁBLA összesítő és benchmarking (8 óra elmélet).

Tervezési gyakorlat III. (FŐTÁBLA)

Eljárás és technológia választás, kapcsolódó eszközrendszer. Várható eredmények, tervezett hatékonyság. (24 óra gyakorlat)

VI. tananyagegység: technika, technológia és  eredmények - Összesen 40 óra (22 óra elmélet Távképzésben + 18 óra Projekt feladat - Mentorált önálló tanulás)

Fogalom és eszköztár

Minden ami a szolgáltatásvezető tárgyi és fogalmi eszköztárába tartozik. "EXPLAIN" projekt (4 óra elmélet)

Megvalósítás és minőségmérés

Az eredmények igazolása; Felelősségi kérdések; Szervezési és dokumentálás (8 óra elmélet) + Projektfeladat előkészítése (4 óra on-line) + Kivitelezési projektfeladat (18 óra) + Projektfeladat kiértékelése (6 óra on-line)

 Összesen 74 óra Egyéni tanulás, Konzultáció És projektfeladat
136 Kontaktóra (64 óra on-line + 72 óra személyes jelenlét)
KB. 17 Hét Alatt végezhető el (heti 8 - 12 óra elfoglaltság)
INDULÁS: 2022.02.10. (Intenzítás hetente 1x csütörtökönként)

Első lépés

Döntést kell hozni, meg akarod ezt tanulni, le akarsz viszgázi, jobb életet akarsz?

Előzetes tudásfelmérés

Ha a jelentkezési lapot kitőltöd, hamarosan megszrvezünk egy előzetes tudásfelmérést és keresünk neked a megfelelő csoportot.

Minden is van

A tudás megszerzéséhez van szairodalmunk, FŐTÁBLA minták, szótár és még sok minden más, ahhoz, hogy mindent megtanulhass amire szükséged van.

Jelentkezz most

Tanfolyamok a jelentkezések fügvényében indulnak és szeptember ebből a szempontból kimagasló lesz.

Egy kattintásra a céljaidtólA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!