Megfigyelő és mérőműszerek alkalmazása

A tisztasági szint

A takarítási szolgáltatások jelentősége abban rejlik, hogy bizonyos kockázatokat kiküszöbőlnek. Na de vajon tényleg kiküszöbölik?
Miért takarítunk? mert a nem megfelleő módszerekkel, vagy nem megfelelő gyakorisággal takarított területeken kölönböző veszélyek jelenhetnek meg. Ezeket nevezzük elsődleges kockázatoknak és jelenleg a szakma hat ilyen kockázattipust tart nyilván. Ezeket három csoportba rendszerzzük. Vannak olyan amelyek az tartosan a területen tartozkodó emberekre leselkezdnek: közérzeti, egészségügyi vagy biztonsági kockázatok. Egy másik csoportban tartjuk nyilván a berendezési tárgyakra leselkedőeket: állagi és funkciónális. Nem utolsó sorbán külön csoport jelent a környezeti tehelés. 
Az ellenőrzések valójában azt mutatják ki, hogy a oda nem való és ott valamilyen kockázatot jelentő anyagokat milyen mértékben sikerült eltávolítani. Mindez nme más mint a szolgáltatás minőségi szintje. Ennek megfelelően ezek felhasználhatóak a szerződés követelményrendszerében (SLA)

Szemrvételezés

"Fehér kendő"

Vegyszernaradvány

Tapasztalt szakember műszerek és eszközök nélkül is pontosan látja, hogy milyen szolgáltatással van dolga. Bár ez nem annyira objektív.
Egy impregnált fehér mikorszálas kendó alkalmas arra, kimutassa melyt területek maradtak ki a portalanítás során.
Minden tiszzítószeres tiszzítást követően a semlegísítés meghatározó kérdés. Ennek hianyosságait tudjuk kimutatni lakumszpapir alkalmazáásval.

Mészmaradvány

Az építés után takarítások sok esetben csak a látszó szennyeződésekre térnek ki. A savas teszt megmutatja a mészmaradványok jelenlétét.

UV ellenőrzés

Szaniter területek sajátossága, hogy a nem megfelelő takarítás vízkő, húgykő és egyéb karbonátos maradványok. Az UV lámpa ezeket láthatóvá teszi. 

Előpreparált UV e.

Bármely területen, ha az a cél, hogy a takarító járt-e egy adott felületen, akkor csak UV fényben tátszó minták helyzehetőek el a különböző felületekre és viszgálható, hogy eltünntek-e.

ÁTP mérés

Fényességmérés

Sikosságmérés

Szerves maradványok ellenőrzésére szolgáló teszt, amely nagyon rövid idő alatt eredményt ad. Az ellenőrzés nem a patogén mikrorganizmusokat mutatja ki.
Márványfelületek felújítása vagy karbantartása kapcsán, vagy védőrétegek felvitele és polirozása során objektíven mérhető fényesséhio szint.
A padló tisztasági állapota, majd minden esetben arányban áll a sikosságával. Ennek kimutatására szolgáló eljárás egyben munkavédelmi és minőségi kérdés is.

Technológia biztos ellenőrzések

Adekvát technológia

Megfelelő eszköz

Tudás/készség

Az ellenőrzés arra keresi a választ, hogy az adott körülmények vonatkozásában a szolgáltató megfelelő eljeárást vagy technológiát alkalmazott-e.
Az ellenőrzés arra keresi a választ, hogy az alkalmazott eljáráshoz vagy technológiához a legmegfelelőbb eszközrendszert és kezelőszert alkalmazták-e.
Az ellenőrzés azt viszgálja, hogy a szemzet ismeri-e a mögöttes technológia fegyelem szabályokat és megfelelő készséggel használja-e az eszközrendszert.
Magas minőségű szolgáltatásaink várják önt 
Az űrlap nem jeleníthető meg!