SzolgáltatásaiMAT mindig az Ön igényeihez igazítom

Felmérés

Jó takarítási szolgáltatási terv csak akkor készülhet, ha előzőleg megfelelő felmérés készült a létesítményről. Annak minden területéről: homlokzat, külső terület, esetleges közterület és nem utolső sorban a belső területekről. Egy takarításspecifikus létesítmény felmérés sok féle szempont szerint készül és a vége egy olyan dokumentum, ami minden adatot tartalmaz a létesítménnyel, annak területeivel, szintjeivel, helyiségevel és adott esetben tiszítandó tárgyaival, felületeivel kapcsolatban is.
A felmérés tehát lehet tételszemléletű vagy tárgyszemléletű is. Utobbi bonyolultabb, viszont egy sokkal pontosabb feladatkiosztási és minőségmérsi rendszer bevezetését teszi lehetővé. Több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezem területek felmérésben. 

Támogatás az SLA kialkítására

A takarítási szolgáltatás specifikus SLA egy meghatározott rendszer szerint kerül kialakításra. Fontos, hogy a végső dokumentum olyan legyen, hogy azon a takarító vállalkozó könnyen el tudjon igazodni és ne értse félre a megrendelő követelményeit.
Az SLA kialkítás, ami kitér az elenőrzés gyakoriságára, a takarítási időablakra, a dedikált takarítói igényekre és a felügyelet melleti takarításra is, egyben egy árbecslés is. Ha ezt a szolgáltatást igénybe veszi, akkor lesz egy sorvezetője, amihez képest tudja majd értékelni a beérkező ajánlatokat, és pontosan látni fogja, hogy hol vannak a különségek. 
Ezt követően fontos kérdés, hogy a takarítást belső  vagy külső erőforásokkal tervezik megvalósítani, mert mig elöző esetben a személyi követelményeket kell tisztázni, az utobbi esetében fontosak az alkalmassági kritériumok és az értékelési szempontok is.

Pályázat előkészítése, bonyolítása

Egy pályázat akkor lesz sikeres, ha a területi adatokat pontosan felmérik legalább tételszemlketben, de az optimális a tárgyszemlélet lenne. Ezt követően lefektetik a takarítás specifikus SLA követelményrendszerét és mindezt egy jól érthető, átlátható és számolásra képes dokumentumba foglalják. Ezt nevezzük FŐTÁBLA rendszernek, melyet 2002-ben vezettem be és azota már MATISZ irányelv is.  Ha a szakértő feltölti a FŐTÁBLA rendszert, egyben egy árbecslést is készít, a saját koncepciója szerint.
A megfelelő adatokkal feltöltött, belső számoló képletekkel ellátott FŐTÁBLA mindent tartalmaz amire, a takarító szolgáltatónak szüksége van ahhoz, hogy megtervezze a szolgáltatáást MUNKATERV szinten és egy számolási hibáktól mentes OPEN BOOK ajánlatot tudjon adni. Ennek megfelleően minden beérkező ajánlat módszertana ugyanaz, tehát az összehasonlítás végtelenül egyszerű, amennyiben elözőleg korrekt értékelési feltételeket határoztak meg.

Egységes szolgáltatási jegyzék igénylése


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Ha bármi kérdése van
+36 (70) 317-5641
Hívjon bátran!