Rehabilitáció mindenkinek 02

Rehabilitáció mindenkinek 02
2023.08.11.

Két nap telt el és már most úgy érzem magam mintha kicseréltek volna. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rendben van, hanem inkább csak azt, hogy tegnapi nap során mert nem volt olyan szédülés, fájdalom, ami elkedvetlenített volna. Ennek megfelelően kezdenek körvonalat kapni a munkatervek.

Az újjászületés első projektje a MESTERTERV kiadása. Ez a gondolat már régebb óta aggaszt, hogy milyen formában jelenjen meg majd az anyag. Ma már ugyanis akkora, hogy egy nyomtatott könyvben nem férne el vagy az a könyv akkora lenne, hogy nem nagyon lehetne kezelni. Nem beszélve arról, hogy mennyi lenne ennek a nyomtatási költsége.

A megoldás tehát egy digitális kiadás, ami viszonyt a szó legszorosabb értelmében digitális kell, hogy legyen, vagyis olyan keresési rendszert kell beépíteni, ami minden felhasználó számára biztosítja, hogy bármit gyorsan meg tud találni, amit keres.

Ez a rendszer ma már készen van és működik az EXPLAIN rendszerben.

A digitális MESTERTERV rendszer offline fog működni, ugyanis szükség van kb. 1 – 1,5 GB memóriára, amit egy applikáció már nem tud kezelni. Tehát a digitális anyag egy tabletre lesz installálható, aminek aztán lesznek online kiterjesztései (segítség kérés, vizsga stb.).

A keresőrendszernek köszönhetően a MESTERTERV szoftverben indusakor megjelennek a szakkifejezések (mondatok is) és itt tud indulni a keresés. Itt már megoldható az is, hogy a szó mögött legyen egy kód, ami szét tudja választani a szakmai szinteket és a kódolt szó csoportokat fejezetenként, tudáshalmazként és tudáselemként is. Ennek a tartalmi anyaga már készen van és csak a programozóra várok, hogy elindulhassunk. Ez ma kb. 2 000 szó, fogalom, vagy mondat.

Ha pedig szót vagy a fogalmat kiválasztottuk, akkor indul az EXPLAIN rendszerben ismert részletezés, vagyis a felhasználó láthatja a szó definícióját, az 5 logikailag kapcsolódó szót és kifelé mutató linket. Itt viszont jönnek változások, definíció kiegészül egy képpel vagy kisfilmmel, az link pedig a vizsgalehetőség felé fog mutatni. Maradnak a nyelv választási lehetőségek is és minden funkció, ami az Explain applikációban volt. Az elrendezés fog egy kicsit változni annak érdekében, hogy a helyet minél jobban tudjuk kihasználni, ugyanis a tablet fekvő elrendezésben működik majd és nem állóban, mint a telefon.

Ez egy brutális mennységű anyag, ami nyomtatásban felemésztene kb. 2 000 oldalt és tartalmazna kb. 4 000 képet és úgy 400 kisfilmet. Utóbbiak álltalában 3 – 6 percesek és már kaptatok ízelítőt belőlük. Ebből a kisfilmek kivételével minden megvan, ugyanakkor kérdés: hogy mindezt, hogyan kell piacra dobni, egyben vagy darabokban? Illetve a második kérdés: hogy mennyi lenne ennek az értéke?

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!