Mottó: Igény, szakszerűség, élmény. Ezek kéz a kézben járnak, bármelyiket elhagyva, bármilyen megfontolásból a másik kettő sem valósulhat meg. Az elmúlt 10 évben több mint 600 bejegyzés született ennek szellemében. Szánd rá az időt és TE több leszel.

Új publikáció

Új publikáció
2023.09.13.

Ahogy egy új nap virrad, és a reggeli napfény beszűrődik az ablakon, úgy érezhetjük, hogy egy új lehetőség kezdődik előttünk. És ez a lehetőség nem más, mint egy újabb lépés a szakmai fejlődésünkben, a tudásunk bővítésében, és a hibáink javításában.

Éppen ilyen új lehetőséget hoz el azon létesítménygazdák számára, akik következő olvasmányukra készülnek, amely egy új, nagyszerű könyvet ígér a takarítási szolgáltatások terén. A könyv címe pedig nem más, mint: "11 végzetes hiba, amit egy létesítménygazda elkövethet a takarítási szolgáltatások kiválasztása során."

Ez a könyv egy hosszú kutatómunka eredménye, amelynek célja, hogy segítsen a létesítménygazdáknak megérteni a takarítási szolgáltatások terén rejlő buktatókat, és még fontosabb, megmutatja a megoldásokat is ezekre a problémákra. Hiszen, a takarítási szolgáltatások kiválasztása nem mindig egyszerű feladat. Számos hiba követhető el, amelyek hosszú távon súlyos problémákhoz vezethetnek, például a minőségi hiányosságok, a pénzügyi veszteségek és elégedetlen ügyfelek.

A könyv szerzője, egy elismert szakértő ezen a területen, olyan szempontokat jár körbe, amelyeket sokan figyelmen kívül hagynak a takarítási szolgáltatások kiválasztásakor. A könyv segít az olvasónak felismerni ezeket a potenciális hibákat, és lépésről lépésre bemutatja, hogyan lehet azokat elkerülni vagy kijavítani.

Az "11 végzetes hiba, amit elkövethet egy létesítménygazda a takarítási szolgáltatások kiválasztása során" könyv nem csak konkrét problémákat tár fel, hanem megoldásokat is kínál. A szerző részletesen bemutatja a legjobb gyakorlatokat, stratégiákat és tippeket, amelyek segítenek a takarítási szolgáltatásokkal kapcsolatos kihívások leküzdésében. Ezáltal lehetőséget teremt a létesítménygazdák számára, hogy hatékonyabbak és sikeresek legyenek a takarítási szolgáltatások terén.

Ez a könyv nem csupán egy újabb olvasmány a polcon, hanem egy eszköz, amely segít a létesítménygazdák számára, hogy javítsák vállalkozásukat és a szolgáltatásaik minőségét. Azoknak, akik elkötelezettek a siker és a fejlődés iránt, ez a könyv valódi kincs lehet.

Tehát, ha Ön is létesítménygazda, aki szeretne fejlődni és hibáit kijavítani a takarítási szolgáltatások terén, akkor ne hagyja ki ezt a könyvet. A "11 végzetes hiba, amit elkövethet egy létesítménygazda a takarítási szolgáltatások Kiválasztása során" könyv hamarosan megjelenik, és az Ön számára is elérhető lesz a célegyenesben. Új lehetőségek várják, és ez a könyv segít Önnek megragadni azokat. Ne hagyja ki!

Vissza

Szakanyag megrendelő
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

COVID-19

A járvány kitőrésekor készült egy tisztítás-technológiai protokoll, amelynek célja az volt, hogy egyértelmű helyzezet teremtsen a piacon. Az elmúlt fél évben a szektor komolyan reagált a helyzetre és ma már tapasztalatok is vannak a legjobb gyakorlat kapcsán.
Mára már mejött a pandémia második hulláma is, és egyre jobban kristályosodik ki, hogy mi lehet a takarító szektor szerepe, ebben a nem mindennapi krizisben. 

Szabályozott piac

Minősített szakmai vezetők

Szakképzési hierarchia

A nem megfelelő takarítási szolgáltatásnak vannak elsődleges, másodlagos és járulékos kockázatai. Ezen kivül a nem megfelelően szabályozott környezet teret ad az olyan cégeknek is, akiknek eszük ágában sincs munkatársaikat biztonságosan és etikusan foglalkoztatni illetve a területnek megfelelő szakmai szintű szolgáltatásokat nyújtani. A megrendelő elégedettség igazolását intézményesíteni kell.
A formálisan is keretek közé szoritott személyi felelősség és az megkövetelt/elsimert szakmai szint,  teremthet olyan helyzezt, amikor a cég nem adhatja fel a szakmaiságot pusztán csak  piaci poziciók megszerzése érdekében. A lajstromba vett szakmai vezetőket kreditrendszerrel össztönözni kell, hogy személyes fejlődésükkel cégszinten és szektor szinten is hozzájáruljanak a szakma fejlesztéshez.
A szakmai hierarchia már készen van, ez életszerű és hasonlatos a fejlet világok rendszereihez, viszont még nem épült be a takarítók gondolkodásába és a társadalom sem tudja mit tegyen vele. A következő lépés a hierarchiai rendszer tartalommal való megtöltése kell legyen, ennek érdekében viszont a hétköznapi takarítót ki kell mozdítani a jelenlegi dermetségéből. Ez egy időben szakmai és személyiségi fejlesztés is.

Minősített végrehajtói állomány

A hivatásos, B2B szolgáltatásokat nyújtó takarítót le kell választani az egyszerű foglalkoztatásoktól. Igenis ki kell mondani, hogy a tiszítás-technológia egy felelős szakma. Cél kell, hogy legyen, hogy egy bizonyos szinten az állomány 100%-a képzett legyen. Ennek megvalósítása a szakmai vezető egyéni felelősége. Ennek pedig nagyon fontos eleme, a pozició törvényi szabályozása, a szervezeti felépéítés erőviszonyainak rendezése.

Szakma-specifikus szolgáltatási szerződés

A takarítási szolgáltatási szerződés akkor számít megfelelőenek és akkor fogja jó keretek közé az együttműködést, ha az megfelelően írja le a takarítandó területet, az elvárt minőségi szinvonalat (annak minden elemének tekintetében) és az elért eredmény igazolási és ellenörzési rendszerét. Belértve ebbe az elszámolási periodusokat és az azokat követő azonnali fizetést. Mindezekhez pedig szorosan hozzátartozik az alkalmazott eljárások és technológiák nemzeti szabványokban való rögzítése.

Szakma-specifikus munkaszrződés

Ahhoz, hogy a takarító valóban és ténylegesen is elsimert, megbecsült és felelős szakember legyen, meg kell, hogy szülessenek a kompetenciákra, készségekre és állandó szakmai fejlődésre épülő teljesítményalapú munkaszerződések. A tisztaságszakmai jövő akkor lesz "kerek", ha a szakmai vezető mellett az állomány minden egyes tagja is képes lesz felelőséget vállalni a szolgáltatási teljesítményért és hatékonyságért.

2020 - 2025 Szakmapolitikai program

Egy 5 éves program, aminek célja összefogni a szakmailag legaktívabb szakembereket és és az alapvető szakmai kommunikációs kérdések megválaszolásával előkészíteni a következő szakmapolitikai lépéseket. A program önfinaszirozó, semmilyen külső támogatást nem kap.
A program négy projektet foglalmagába. Ezek közül a PEL rendszer már 1999-óta működik és annak most egy új formája indult. A másik három projket teljesen új útakat tapaos és ebből a szempontból ez egy nagy kisérlet is.  Az ÉRTELMEZŐ szakmai szótár már régi álom volt. A TÁDÉ hallgatható képzés a Önképző Klub egyik felvetése volt és szintén itt született meg a MEGRENDELŐ KÖNYVE ötlete is.

Egy kattintásra öntől


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!