Mottó: Igény, szakszerűség, élmény. Ezek kéz a kézben járnak, bármelyiket elhagyva, bármilyen megfontolásból a másik kettő sem valósulhat meg. Az elmúlt 10 évben több mint 600 bejegyzés született ennek szellemében. Szánd rá az időt és TE több leszel.

Az Ünnepeljük a Takarítókat Mozgalom: A Takarítók Napja a Második Évfordulóján

Az Ünnepeljük a Takarítókat Mozgalom: A Takarítók Napja a Második Évfordulóján
2023.09.28.

Az idők során számos ünnepet és jeles napot ünneplünk meg, de van egy csoport, akik a mindennapok részeként segítenek nekünk abban, hogy élvezhessük a tiszta és rendezett környezetet. Ők a takarítók, akik észrevétlenül dolgoznak azért, hogy kényelmesen élhessünk. Most, hogy az első Takarítók Napja sikeresen lezajlott, megállapíthatjuk, hogy itt az ideje, hogy továbbvigyük ezt a mozgalmat, és méltón és örökké ünnepeljük a takarítókat

Az Ünnepeljük a Takarítókat Mozgalom célja

Az célunk egyszerű és egyértelmű: emlékeztetni az embereket a takarítók fontosságára és megteremteni egy hagyományt, amelyben mindenki részt vehet. Az Ünnepeljük a Takarítókat Mozgalom célja, hogy az emberek fejében rögzítse, hogy van egy nap, amikor elismerjük és köszönetet mondunk ezeknek az embereknek, akik nélkül nem élhetnénk olyan tiszta és rendezett környezetben.

A Takarítók Napja második évfordulója

Az első Takarítók Napja óriási siker volt. Emberek szerte a világon csatlakoztak az ünnepléshez, és megtették az első lépést a takarítók iránti nagyobb tisztelet és elismerés felé. Most, hogy közeledik a második évforduló, az az idő, hogy tovább építsünk erre a sikerre.

Hogyan ünnepeljük a második Takarítók Napját?

  1. Köszönet és elismerés: Ne felejtsük el kifejezni hálánkat és elismerésünket minden takarító felé. Egy egyszerű "köszönöm" szó vagy egy apró ajándék csodákat tehet.

  2. Közösségi események: Szervezzünk közösségi eseményeket, ahol az emberek találkozhatnak a helyi takarítókkal és megismerhetik őket. Ez lehetőséget ad a közösségnek, hogy megköszönje a munkájukat.

  3. Önkénteskedés: Csatlakozzunk önkéntesként egy takarítási projektbe, és mutassuk meg saját kezünkkel, hogy értékeljük a tisztaságot és a rendet.

  4. Oktatás és tudatosság: Folytassuk az oktatási programokat és előadásokat az iskolákban és a munkahelyeken, hogy tovább növeljük a tudatosságot a takarítók munkájának fontosságáról.

Az idők végezetéig

Az Ünnepeljük a Takarítókat Mozgalom arra ösztönöz, hogy minden évben, mindenhol tartsunk Takarítók Napját, és folyamatosan emlékeztessük az embereket az ünnepelendő csoport értékére. Legyen ez a hagyomány örökkévaló, és hozzuk létre azt az elismerést és tiszteletet, amit a takarítók minden nap megérdemelnek.

Az első év után mostantól mindenki számára tudatosodjon, hogy van egy nap, amikor megköszönhetjük a takarítóknak a kiváló munkájukat, és részt vehetünk az ünnepelésben. Ünnepeljük méltón és örökké a Takarítók Napját, és hagyjuk, hogy ez a mozgalom erősebb és szebb legyen minden évben.

Vissza

Szakanyag megrendelő
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

COVID-19

A járvány kitőrésekor készült egy tisztítás-technológiai protokoll, amelynek célja az volt, hogy egyértelmű helyzezet teremtsen a piacon. Az elmúlt fél évben a szektor komolyan reagált a helyzetre és ma már tapasztalatok is vannak a legjobb gyakorlat kapcsán.
Mára már mejött a pandémia második hulláma is, és egyre jobban kristályosodik ki, hogy mi lehet a takarító szektor szerepe, ebben a nem mindennapi krizisben. 

Szabályozott piac

Minősített szakmai vezetők

Szakképzési hierarchia

A nem megfelelő takarítási szolgáltatásnak vannak elsődleges, másodlagos és járulékos kockázatai. Ezen kivül a nem megfelelően szabályozott környezet teret ad az olyan cégeknek is, akiknek eszük ágában sincs munkatársaikat biztonságosan és etikusan foglalkoztatni illetve a területnek megfelelő szakmai szintű szolgáltatásokat nyújtani. A megrendelő elégedettség igazolását intézményesíteni kell.
A formálisan is keretek közé szoritott személyi felelősség és az megkövetelt/elsimert szakmai szint,  teremthet olyan helyzezt, amikor a cég nem adhatja fel a szakmaiságot pusztán csak  piaci poziciók megszerzése érdekében. A lajstromba vett szakmai vezetőket kreditrendszerrel össztönözni kell, hogy személyes fejlődésükkel cégszinten és szektor szinten is hozzájáruljanak a szakma fejlesztéshez.
A szakmai hierarchia már készen van, ez életszerű és hasonlatos a fejlet világok rendszereihez, viszont még nem épült be a takarítók gondolkodásába és a társadalom sem tudja mit tegyen vele. A következő lépés a hierarchiai rendszer tartalommal való megtöltése kell legyen, ennek érdekében viszont a hétköznapi takarítót ki kell mozdítani a jelenlegi dermetségéből. Ez egy időben szakmai és személyiségi fejlesztés is.

Minősített végrehajtói állomány

A hivatásos, B2B szolgáltatásokat nyújtó takarítót le kell választani az egyszerű foglalkoztatásoktól. Igenis ki kell mondani, hogy a tiszítás-technológia egy felelős szakma. Cél kell, hogy legyen, hogy egy bizonyos szinten az állomány 100%-a képzett legyen. Ennek megvalósítása a szakmai vezető egyéni felelősége. Ennek pedig nagyon fontos eleme, a pozició törvényi szabályozása, a szervezeti felépéítés erőviszonyainak rendezése.

Szakma-specifikus szolgáltatási szerződés

A takarítási szolgáltatási szerződés akkor számít megfelelőenek és akkor fogja jó keretek közé az együttműködést, ha az megfelelően írja le a takarítandó területet, az elvárt minőségi szinvonalat (annak minden elemének tekintetében) és az elért eredmény igazolási és ellenörzési rendszerét. Belértve ebbe az elszámolási periodusokat és az azokat követő azonnali fizetést. Mindezekhez pedig szorosan hozzátartozik az alkalmazott eljárások és technológiák nemzeti szabványokban való rögzítése.

Szakma-specifikus munkaszrződés

Ahhoz, hogy a takarító valóban és ténylegesen is elsimert, megbecsült és felelős szakember legyen, meg kell, hogy szülessenek a kompetenciákra, készségekre és állandó szakmai fejlődésre épülő teljesítményalapú munkaszerződések. A tisztaságszakmai jövő akkor lesz "kerek", ha a szakmai vezető mellett az állomány minden egyes tagja is képes lesz felelőséget vállalni a szolgáltatási teljesítményért és hatékonyságért.

2020 - 2025 Szakmapolitikai program

Egy 5 éves program, aminek célja összefogni a szakmailag legaktívabb szakembereket és és az alapvető szakmai kommunikációs kérdések megválaszolásával előkészíteni a következő szakmapolitikai lépéseket. A program önfinaszirozó, semmilyen külső támogatást nem kap.
A program négy projektet foglalmagába. Ezek közül a PEL rendszer már 1999-óta működik és annak most egy új formája indult. A másik három projket teljesen új útakat tapaos és ebből a szempontból ez egy nagy kisérlet is.  Az ÉRTELMEZŐ szakmai szótár már régi álom volt. A TÁDÉ hallgatható képzés a Önképző Klub egyik felvetése volt és szintén itt született meg a MEGRENDELŐ KÖNYVE ötlete is.

Egy kattintásra öntől


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!