Mottó: Igény, szakszerűség, élmény. Ezek kéz a kézben járnak, bármelyiket elhagyva, bármilyen megfontolásból a másik kettő sem valósulhat meg. Az elmúlt 10 évben több mint 600 bejegyzés született ennek szellemében. Szánd rá az időt és TE több leszel.

Amszerdam 2014 Inovációs díjak

Amszerdam 2014 Inovációs díjak
2024.03.06.

A Michelle Marshall vezette zsűri a következő termékeket választotta ki a 2024-es Innovációs Díj pályázatai közül :

Fenntarthatóság és környezet kategóriában jelöltek egy érintésmentes adagolót (Lesseau) folyékony szappan helyett szilárd anyaggal a Diversey-től, a Tork/Essity CO₂-semleges tanúsítvánnyal rendelkező adagolóit szappanokhoz, WC-papírokhoz és törölközőkhöz, valamint a Switch rendszert (ultra koncentrál adagolókupakkal és utántöltő tasakkal ellátott palack, a Werner & Mertz.

Intelligens technológiák és digitalizáció kategóriában a döntőben: a Nexaro NR 1500 vákuumrobotja, az Adlatus SR1300 teljesen autonóm seprőporszívója és a Kärcher Kira CV 50 autonóm porszívója. 

Workforce & Ergonomics kategóriában a Hako Scrubmaster B5 430 ORB  kézi súrolószárítóját , az Unger 2-in-1 VisaVersa Pro ablaktörlőjét és a Baudoin mosódrónját választották ki. 

Az Egészség és higiénia kategóriában a következő termékek kerültek a döntőbe: a Kimberly-Clark Icon adagoló sorozata , az önmagát fertőtlenítő ajtókilincs (i-Team) és a Hagleitner XIBU 2WIPE hibrid fertőtlenítő törlőkendő adagolója .

Díjátadó ünnepség a vásár első napján

A jelölt termékekről további információ a www.intercleanshow.com/amsterdam/innovations/nominees oldalon található . A kategóriák győzteseit és az összesített győztest második lépésben a zsűri határozza meg. díjátadó ünnepségre a vásár első napján (május 14-én, kedden) kerül sor az Interclean nyitóünnepség részeként , valószínűleg 10.30 órától az 5. csarnok melletti átriumban. Az összes jelölt termék megtekinthető a vásár ideje alatt. az Innovációs LAB-ban a 13-as teremben.

„Az idei vásár az eddigi legimpozánsabb és leginteraktívabb lesz, és alig várjuk, hogy a nyertes pályaműveket bemutathassuk a nemzetközi takarítási és higiéniai közösségnek” – mondja Robert Stelling, az Interclean Global Events igazgatója. Michelle Marshall, a zsűri elnöke „igazán lenyűgöző szintű hozzájárulásról” beszél .. Az eredmények minden kategóriában rendkívül szorosak voltak.

2022-es Innovation Awardon a Gausium Robotics, az Arcora, az Alani és a Tork/Essity termékei nyerték meg a kategóriát. Az összesített győztes a Tork/Essity bioalapú, többcélú tisztítókendője lett. Erről bővebben az „Innovációs Díj 2022: Ezek a nyertesek” című cikkben olvashat . A díjátadó ünnepség további benyomásait alább az „Innovációs Díj 2022: A nyertesek kiválasztása” című képgalériában találja (a teljes képek és szövegek megtekintéséhez kattintson bármelyik képre, majd kövesse a nyilakat).

Vissza

Szakanyag megrendelő
A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

COVID-19

A járvány kitőrésekor készült egy tisztítás-technológiai protokoll, amelynek célja az volt, hogy egyértelmű helyzezet teremtsen a piacon. Az elmúlt fél évben a szektor komolyan reagált a helyzetre és ma már tapasztalatok is vannak a legjobb gyakorlat kapcsán.
Mára már mejött a pandémia második hulláma is, és egyre jobban kristályosodik ki, hogy mi lehet a takarító szektor szerepe, ebben a nem mindennapi krizisben. 

Szabályozott piac

Minősített szakmai vezetők

Szakképzési hierarchia

A nem megfelelő takarítási szolgáltatásnak vannak elsődleges, másodlagos és járulékos kockázatai. Ezen kivül a nem megfelelően szabályozott környezet teret ad az olyan cégeknek is, akiknek eszük ágában sincs munkatársaikat biztonságosan és etikusan foglalkoztatni illetve a területnek megfelelő szakmai szintű szolgáltatásokat nyújtani. A megrendelő elégedettség igazolását intézményesíteni kell.
A formálisan is keretek közé szoritott személyi felelősség és az megkövetelt/elsimert szakmai szint,  teremthet olyan helyzezt, amikor a cég nem adhatja fel a szakmaiságot pusztán csak  piaci poziciók megszerzése érdekében. A lajstromba vett szakmai vezetőket kreditrendszerrel össztönözni kell, hogy személyes fejlődésükkel cégszinten és szektor szinten is hozzájáruljanak a szakma fejlesztéshez.
A szakmai hierarchia már készen van, ez életszerű és hasonlatos a fejlet világok rendszereihez, viszont még nem épült be a takarítók gondolkodásába és a társadalom sem tudja mit tegyen vele. A következő lépés a hierarchiai rendszer tartalommal való megtöltése kell legyen, ennek érdekében viszont a hétköznapi takarítót ki kell mozdítani a jelenlegi dermetségéből. Ez egy időben szakmai és személyiségi fejlesztés is.

Minősített végrehajtói állomány

A hivatásos, B2B szolgáltatásokat nyújtó takarítót le kell választani az egyszerű foglalkoztatásoktól. Igenis ki kell mondani, hogy a tiszítás-technológia egy felelős szakma. Cél kell, hogy legyen, hogy egy bizonyos szinten az állomány 100%-a képzett legyen. Ennek megvalósítása a szakmai vezető egyéni felelősége. Ennek pedig nagyon fontos eleme, a pozició törvényi szabályozása, a szervezeti felépéítés erőviszonyainak rendezése.

Szakma-specifikus szolgáltatási szerződés

A takarítási szolgáltatási szerződés akkor számít megfelelőenek és akkor fogja jó keretek közé az együttműködést, ha az megfelelően írja le a takarítandó területet, az elvárt minőségi szinvonalat (annak minden elemének tekintetében) és az elért eredmény igazolási és ellenörzési rendszerét. Belértve ebbe az elszámolási periodusokat és az azokat követő azonnali fizetést. Mindezekhez pedig szorosan hozzátartozik az alkalmazott eljárások és technológiák nemzeti szabványokban való rögzítése.

Szakma-specifikus munkaszrződés

Ahhoz, hogy a takarító valóban és ténylegesen is elsimert, megbecsült és felelős szakember legyen, meg kell, hogy szülessenek a kompetenciákra, készségekre és állandó szakmai fejlődésre épülő teljesítményalapú munkaszerződések. A tisztaságszakmai jövő akkor lesz "kerek", ha a szakmai vezető mellett az állomány minden egyes tagja is képes lesz felelőséget vállalni a szolgáltatási teljesítményért és hatékonyságért.

2020 - 2025 Szakmapolitikai program

Egy 5 éves program, aminek célja összefogni a szakmailag legaktívabb szakembereket és és az alapvető szakmai kommunikációs kérdések megválaszolásával előkészíteni a következő szakmapolitikai lépéseket. A program önfinaszirozó, semmilyen külső támogatást nem kap.
A program négy projektet foglalmagába. Ezek közül a PEL rendszer már 1999-óta működik és annak most egy új formája indult. A másik három projket teljesen új útakat tapaos és ebből a szempontból ez egy nagy kisérlet is.  Az ÉRTELMEZŐ szakmai szótár már régi álom volt. A TÁDÉ hallgatható képzés a Önképző Klub egyik felvetése volt és szintén itt született meg a MEGRENDELŐ KÖNYVE ötlete is.

Egy kattintásra öntől


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!