Ébred a szakma

Ébred a szakma
2022.05.31.

Meg vagyok győződve róla, hogy tegnap valami elkezdődött. Az, hogy pontosan mi és ennek mekkora hatása lesz, azt nem tudom, de tegnap láttam valami olyan az emberek arcán, amit eddig soha semmilyen rendezvényen.

A tegnapi program gazdag volt és nekem is sokat adott. A visszajelzések azt mutatják, hogy ez egy olyan irány, ami sok eredményt hozhat. Nem vagyok képes írásban visszaadni, azt a hangulatot, ami a KAHOOT kreditvadászat és NYIRKOS FELTÖRLÉS verseny alatt megtapasztaltam, de azt éreztem és mai napig azt érzem, hogy ilyen események kell, hogy megelőzzék a formális képzéseket.

Tegnap jelen voltak olyanok, aki már régebben végezték el a képzést, olyanok, akik éppen most végzik a tanfolyamokat és még nem vizsgáztak és olyanok is, akik még nem vágtak bele a formális tanulásba. Ez fontos, mert amikor ránéztem a társaságra a vizsga közben és az adott kérdés kiértékelése után, csak csillogó szemeket és frenetikus hangulatot láttam. Pedig nem szerepelt mindenki jól és ettől függetlenül a felismerések jöttek.

Az én tanulságom az, hogy meg kell céloznunk a szombatot és emelni kell a képzési csomagok számát, ezzel az elméleti vizsgák számát is és a következő szakmai nap már két gyakorlati verseny is lesz. A következő napokban megvitatjuk, hogy mi lenne a legjobb és helyszín kérdése is, mert itt a hétvége nem lehetséges.

A ablaktisztítás, valószínű, hogy biztos befutó lesz és talán súroló automatában lehetne még nagyot alakítani. Várom a javaslatokat és talán tervezhetünk egy jó nyári szezont. Nyilvánvalóan nagyot is álmodhatunk és gondolkodhatunk országos rendezvényekben is, aztán majd valami döntőt is szervezhetünk valamikor késő őszre.

Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!