Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

THE HISTRORY PROJECT


Lassan negyed évszázada a takarítás szakmai fejlesztése az életem. A szakma régiségeinek gyűjtése, tanúja lenni a fejlődés lépcsőfokainak egy igazán érdekes elfoglaltság. Természetesen a múlt megértése csak alap, a jövő megformálásában. Azt gondolom, hogy a tisztítás-technológiai szakmai képzés egyedi modelljeinek, törvényszerűségeinek megtalálása egy olyan feladat, ami nem csak, hogy egész embert kíván, hanem annál sokkal többet is. 1999-ben az volt a kihívás, hogy összeálljon egy képzési anyag, egy olyan szakmában, amit még művelői sem gondoltak szakmának. Küldetésem: A hatékony képzési anyag megteremtése. A megértést célzó elvek/modellek folyamatos tökéletesítése.

Az utcaseprőt megtalálta? Mindezek érdekében szakmai tevékenységem egyik "vadhajtása" a takarítás átfogó történelmének megírása. Ez nem megy egyik napról a másikra, lassan 2 éve dolgozom rajta. Rengeteg kutatás és a tények kihámozása félinformációból nem egyszerű. Ami mégis motivál, hogy olyan összefüggésekre bukkanok, amelyek eddig ismeretlenek voltak. Ezért aztán nagy lelkesedéssel csinálom. Régi tárgyakat fellelni ma már egyre nehezebb, a tulajdonosok sokszor irreálisan sokra tartják a "kacatot" ha észreveszik, hogy valaki intenzíven érdeklődik utána. 

A könyv szépen alakul, aki szeretne ebbe besegíteni, küldjön nekem bármilyen régi tárgyat (ha van neki) ezek jó cserealapként tudnak szolgálni azoknál, akiknél esetleg rátalálok valami értékesre, mármint  a takarítás történelme szempontjából. Aki pedig rendelkezik bármi megosztható információval, dokumentummal azt is szívesen szem. A könyv jelenleg 50 oldalas. Folyamatosan jelennek meg új dolgok és összefüggések ezért, néha átíródnak dolgok. A sok érdeklődő miatt, szeptember végére elkészítem az 1.0 verziót. 

"Megrendelő"

Megrendelem

Név *:
e-mail *:
Mobil:
cég *:
Számlázasi cím *:
Megrendelem a következő tréninget:


Létszám:
Résztvevők neve/elérhetősége *:
Könyvek, jegyzetek, tanulmányok:
Megjegyzések a rendelt anyagokkal kapcsolatban, vagy bármilyen egyéb szakmai kérdésben:
Tanácsadás: vázolja fel elképzelését, miben szeretne tájékozottabb lenni, milyen céljait tudnám segíteni?:
Tudomásul veszem, hogy a megrendelő visszaigazolása, egyben díjbekérői és 24 órán belül átutalom a megfelelő összeget, a RITZ BT megadott bankszámlájára. *:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!