Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

001

 

Mi az optimális szakmai szint egy irodaház takarítása kapcsán?

A kérdés másképpen megfogalmazva az, hogy "tegnap" felvett emberekkel nyújtható-e megfelelő szolgáltatás?

Az egyszerű válasz az, hogy NEM

Bővebben: Az irodaház takarítás, annak függvényében, hogy milyen a szerződés:

- napi takarítás = betanított munka (az ideális az Intézménytakarító szintű tudás lenne, elegáns lenne ha volna erről okj bizonyítványa, de ha csak a tudása van meg, egyelőre az is elfogadható. Idővel a piac majd szigorodik.) A csapatban kell legyen legalább egy ember, akinek több mint 2 éves tapasztalata van.

- nagytakarítás = betanított és bizonyos elemeiben szakmunka

- átalánydíjas takarítás betanított munka és 10 emberenként kell egy szakmunkás. A szakmunkásnak legalább 2 éves tapasztalata kell, hogy legyen. Ha tíznél kevesebb ember van egy műszakban, akkor legalább egy intézménytakarító kell, akinek a tudása valahol a szakmunkás szinten van és van legalább 3 éves tapasztalata.

A formális végzettség jelentősége abban van, hogy követelményként meg lehet fogalmazni. A tapasztalatot is, de az informális tudást nem.

vissza