Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

001

 

Mi az optimális szakmai szint egy irodaház takarítása kapcsán?

A kérdés másképpen megfogalmazva az, hogy "tegnap" felvett emberekkel nyújtható-e megfelelő szolgáltatás?

Az egyszerű válasz az, hogy NEM

Bővebben: Az irodaház takarítás, annak függvényében, hogy milyen a szerződés:

- napi takarítás = betanított munka (az ideális az Intézménytakarító szintű tudás lenne, elegáns lenne ha volna erről okj bizonyítványa, de ha csak a tudása van meg, egyelőre az is elfogadható. Idővel a piac majd szigorodik.) A csapatban kell legyen legalább egy ember, akinek több mint 2 éves tapasztalata van.

- nagytakarítás = betanított és bizonyos elemeiben szakmunka

- átalánydíjas takarítás betanított munka és 10 emberenként kell egy szakmunkás. A szakmunkásnak legalább 2 éves tapasztalata kell, hogy legyen. Ha tíznél kevesebb ember van egy műszakban, akkor legalább egy intézménytakarító kell, akinek a tudása valahol a szakmunkás szinten van és van legalább 3 éves tapasztalata.

A formális végzettség jelentősége abban van, hogy követelményként meg lehet fogalmazni. A tapasztalatot is, de az informális tudást nem.

vissza