Új média a szakmában

Új média a szakmában
2022.07.14.

A folyamatos útkeresés következő állomása, hogy életet leheljünk a TÁDÉ projektbe éspedig úgy, hogy indítanék az FM csoportban egy szobát (hang a fejben 2.0), de csak kizárólag hang alapon. Ez olyan lenne, mint egy digitális rádió, ami lehetne reggeli vagy délutáni és ezzel kapcsolatban indítottam egy szavazatot is.

A folyamatos útkeresés következő állomása, hogy életet leheljünk a TÁDÉ projektbe éspedig úgy, hogy indítanék az FM csoportban egy szobát (hang a fejben 2.0), de csak kizárólag hang alapon. Ez olyan lenne, mint egy digitális rádió, ami lehetne reggeli vagy délutáni és ezzel kapcsolatban indítottam egy szavazatot is.

Az alapvető gondolat onnan ered, hogy a németek nemrég indítottak egy kézműves rádiót, amiben a takarítóknak is van megszólalási lehetőségük. A dolog, mint ötlet nagyon jó, a tartalom annyira nem hatott meg, de nyilván idő kell, amig egy ilyen új kezdeményezés kiforrja magát.

A mi esetünkben az új csatorna, tulajdonképpen váltaná vagy kiegészítené a blog bejegyzéseket és valójában az lenne a nyitott kérdés, hogy lehetne-e szerepe egy ilyen médiának az életünkben.

A név onnan indul, hogy a terv nem egy csak egyszerűen egy hallgatható műsor, hanem egy interaktív beszélgetés lenne. Nyilvánvaló, hogy itt fontos, hogy milyen közönség alakul ki és azoknak mennyire fekszik a műfaj.

Én alapvetően azért gondoltam erre, mert a hang alapú szoba nem igényel nagy sávszélességet és bárhol, bármikor indítható mobil internettel is. Ez azt jelenti, hogy annak függvényében, hogy otthon vagyok vagy úton, a dolog működhet és ha ez tartalommal megtelik, akkor ez adott esetben még egy tanfolyamon is bekapcsolható és a tanulók belehallgathatnak a szakma aktuális kérdéseibe.

Tehát arra gondoltam, hogy a reggeli műsor ilyen szempontból indulhatna akár 6-kor vagy 7 -kor. Nyilván látni fogjuk a szavazáson, hogy mi az érdeklődés, illetve, ha elindulunk, akkor konkrétan is látjuk, hogy miként alakul az érdeklődés és mikor és mennyi időt kell rászánni.

Ami érdekes, hogy az elhangzottak később is visszahallgathatók, tehát elvileg senki nem marad le semmiről.

Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!