Szakmai nap és verseny (4. levél)

Szakmai nap és verseny (4. levél)
2022.04.30.

A kihívás olyan, mint a párbaj volt a középkorban. A dolog egyszerre nagyon felemelő, keresed az elégtételed és közben észre sem veszed, hogy belehalhatsz. Tehát május 30. egy különleges nap lesz, minden féle szempontból.

A kihívás olyan, mint a párbaj volt a középkorban. A dolog egyszerre nagyon felemelő, keresed az elégtételed és közben észre sem veszed, hogy belehalhatsz. Tehát május 30. egy különleges nap lesz, minden féle szempontból.

Az illusztráción is látszik ez a gyerek egy igazi pimasz. Tud valamit, talán a környezetében nincs is ellenfele, de lehet, hogy komoly tragédiába torkolna, ha nem megfelelő helyen méretteti meg magát. Gondolom, mindenki érti a helyzetet és talán nyilvánvaló, hogy ez bárkivel előfordulhat. Függetlenül attól, hogy környezete pimasznak látja vagy nem.

Tehát hamarosan összeáll, egy rendezvény ahol lehet, hogy különleges dolgok fognak történni. Az utóbbi napok beszélgetései azt mutatják, hogy még az is előfordulhat, hogy a gyakorló szakma nem jelentkezik a versenyre és akkor B tervként az időt majd mi kitöltjük és leszünk páran, akik lejátsszuk a versenyt.

Ma reggel betekintést engedtem a 85% kész programba és azt gondolom, ez teljesen rendben van, mert itt alapvetően a volt a célom, hogy ténylegesen is lássuk, miként alakulnak a dolgok. Itt tehát sok minden történik, és azt gondolom, hogy ebben a KÜLÖNKIADÁS egy különleges lehetőség arra, hogy bizonyos folyamatokat úgy át lehessen átlátni, mint ahogy az egy blogon vagy egy normál szaklapba esély sincs.

A programterv folyamatosan frissülő oldala

Lásd még:

  1. levél
  2. levél
  3. levél
Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!