Szakmai nap és verseny (3. levél)

Szakmai nap és verseny (3. levél)
2022.04.29.

Kezdjük talán azzal a motivációk vagy inspirációk sorát, hogy ezennel hivatalosan is meghirdetem az IRON-MAID díjat. Ennek a jelentőség talán nagyobb, mint ahogy az elsőre látszik. Nyilván szokatlan a dolog, de majd belesimulunk, mert a cél valahol az is, hogy ez ne csak díj legyen, hanem egyben egy cím is.

A május 30-ára tervezett szakmai nap és verseny részben konferencia, részben pedig elméleti és gyakorlati továbbképzés valójában egy olyan rendezvénysorozat első eseménye, ami utat nyit egy új szakmai társadalom/világ irányába.

Ezek lehet, hogy most elsőre ez nagyon nagy és komoly kijelentés, és akik ismernek, tudják, hogy a művészi túlzások nem állnak tőlem távol. Azonban ebben most nincs ilyen szándék. Itt most a kő kemény valóság az, hogy olyan tartalmakat állítsunk össze és adjunk át a takarító társadalomnak, illetve kerüljünk olyan interakcióba, aminek aztán olyan eredménye legyen, amit az eddigi stratégiákkal nem tudtunk elérni.

Kreditvadászat

Ebben a programban, a KAHOOT rendszer jóvoltából beiktatunk néhány elméleti tudásmérést és amennyiben valaki részt vesz a nyirkos feltörlés versenyben, akkor gyakorlati pontokat is tud összeszedni. A dolog lényege, hogy a nap végén összeszámoljuk a pontokat, és akinek a legtöbb van, az lesz a NAP HŐSE! Ez egyben jelent 100 kreditet is (de erről, majd később).

Ezután pedig jön a csavar is, ha a NAP HŐSE nő, akkor ezzel egy időben megkapja az IRON-MAID címet is, ami remélhetőleg előbb vagy utóbb felér majd egy szakmai szépségkirálynői címmel is. Ha viszont a nap hőse nem a szebbik nem képviselője, akkor sem marad parlagon az IRON-MAID cím, mert akkor megvizsgáljuk, hogy a lányok közül ki volt az, aki a legtöbb pontot ért el és Ö kapja meg a díjat.

Ugyanez természetesen igaz fordítva is, ha a nyertes lány, akkor megvizsgáljuk, hogy melyik fiúnak van a legtöbb pontja és akkor ö kapja majd a fiúknak járó speciális díjat, de erről majd egy másik posztban írok.

Így működik tehát a rendszer az teljesítmény erkölcsi elismerése vonatkozásában. Ettől teljesen független az anyagi, amit szeretnék minél komolyabbra gyúrni és ezért majd a szponzorokkal kell küzdeni. Az nem kérdés, hogy a versenyre befizott részvételi díjakat, azt 100% a nyertes, vagy a két nyertes viszi majd el.

Már látható a program, még nem teljesen végleges, de ad már egy képet arról, hogy mit próbálunk összerakni!

Lásd még:

  1. levél
  2. levél
Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorban



A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelő























A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!