Szakmai nap és verseny (1. levél)

Szakmai nap és verseny (1. levél)
2022.04.28.

Ma hivatalosan is elindult a kampány, a tervek szerint minimum 12 levélben írom majd le, hogy mit is jelent, mit jelenthet majd a szakmának ez a rendezvény és az ilyen rendezvényekből álló sorozat. Minden levél egyben egy üzenet is!

Ne csak jobb legyél, hanem lássanak is jobbnak!

Ennek a rendezvény típusnak a z a dolga, hogy adjon információt, hozzon helyzetbe és mérje meg és igazolja a szakmaiságod jelenlegi szintjét. Az esemény valójában egy konferencia, egy továbbképzés és egy elméleti és gyakorlati verseny.

Miért lesz ez jó nekünk?

Mert most alkalmon nyílik arra, hogy megalkossuk az első biztos pontot. Ha úgy teszik az alapot, amire a létesítményt felépíthetjük. Ez az alap nem más, mint egy KREDITJELENTÉS, ami szakmailag hitelesé tesz. Nyilván az egésznek csak akkor van értelme, ha a szakma részt vesz a programon és megméretteti magát.

Május 30. a kihívás napja!

Az egyik feldolgozott szakmai téma belépés a digitális világba és sorra vesszük, hogy milyen konkrét termékek vannak, melyeket már használhatunk, és amik gyökereiben változtatják majd meg az életünket. Olyan fejlesztőket hívtunk meg, akik otthon vannak a témában jó áttekintést tudnak adni a helyzetről.  

A másik téma a konkrét gyakorlat. A legáltalánosabban használt eljárást vettük górcső alá, a nyirkos le- és feltörlést. Két vezető márka termékfelelőse enged betekintést a mikro szálas kendők és moppok világába és bemutatjuk az első képzési irányelvet is. Mindezek megkoronázására rendezünk egy nyirkos feltörlés versenyt.

A harmadik téma egy kis szakmapolitika is lesz majd, ahol szakértők, az ÖTK kollégiumi elnökei és nem utolsó sorban a MATISZ elnöke is kifejti milyen kihívások előtt állunk és milyen lehetőségeink vannak.

Ez egy, egész napos rendezvény lesz, a Kispesti vigadóban (XIX. Kerület), reggel 8-tól délután 5-ig előadásokkal, interaktív programokkal és versennyel, a végén pedig eredményhirdetéssel. Természetesen a program része a vendéglátás kávé süti, szendvics, üdítő, minden, ami a szemnek és szájnak ingere. A pontos program hamarosan elérhető lesz, de addig is, aki már most biztosan tudja, hogy ott akar lenni, az lefoglalhatja a helyét. Aki ma jelentkezik, az egy „első fecske” meglepetés ajándékcsomagban is részesül.

Megrendelő!

Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!