Mindig csak előre!

Mindig csak előre!
2022.08.05.

Az idei nyarat arra a szántam, hogy rendbe teszem a képzési anyagokat. Nem mondom, hogy nem pihentem, de azért a napi 4 – 5 órát részántam arra, hogy olyan mélyre mennyek, amilyen mélyre csak tudtam. Ez a MESTERTERV.

Nem vagyok még készen 100%-ban de már csak az utolsó simítások vannak hátra és aztán a másodlagos hasznosítás. Ez utóbbi azt jelenti, hogy összeállt, és ez nem a végleges szám 4 250 kép. Tehát van hozzávetőlegesen majd fél ezer képen, ami fontos információt hordoz a szakmáról. Ezek nem reklámképek, hanem olyan információs plakátok, amik közelebb viszik a tudást a takarítóhoz vagy a szolgáltatás vezetőhöz. Nyilván szerves részei a 104 előadásnak, ami 208 óra terjedelmű. Ugyanakkor ezek lehetnek kisfilmek illusztrációi, de ajánlatok fontos elemei, ha a szakma elkezdi komolyan venni magát és ténylegesen igazi takarítási szolgáltatásokat akar eladni kompromisszumok nélkül. 208 óra, ennyit tudok én beszélni a takarításról, takarítóknak, anélkül, hogy ismételném magam.

Ja, hogy itt a vállság és minden megváltozik? Igen, ez biztosan igy lesz, viszont az előző vállságnál is azt láttunk, hogy a tudás felértékelődött. Nem a takarítás, hanem az a tudás, hogy most konkrétan mi is kell, vagy lehet csinálni. Tehát az lehet, hogy rövidtávon a forgalmad visszaesik, az, hogy fizikailag túléled-e nagy valószínűséggel nem kérdés, az viszont igen, hogy mi történik majd a válság után.

Szakmunkásképzés 21 hetes projekt

Szolgáltatásvezető 15 hetes projekt

Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!