Indul a mandula!

Indul a mandula!
2022.03.16.

Azt gondolom, hogy végre elérkezett az idő, hogy még egy nagyot lépjünk előre. Ez a nagy lépés nem más, mint egy olyan munka eredménye, ami nekem is kihívás volt és úgy néz ki, hogy lesz a jövőben is. Ez nem más, mint a szektor nagy tudásfelmérése. Ez egy olyan lépés, amit sokáig halogattam, de most megléptem.

Azt gondolom, hogy végre elérkezett az idő, hogy még egy nagyot lépjünk előre. Ez a nagy lépés nem más, mint egy olyan munka eredménye, ami nekem is kihívás volt és úgy néz ki, hogy lesz a jövőben is. Ez nem más, mint a szektor nagy tudásfelmérése. Ez egy olyan lépés, amit sokáig halogattam, de most megléptem.

Sok minden kellett, hogy megelőzze ezt a lépést és ennek megfelelően néha nagyon türelmetlen voltam, de tudtam, hogy azok a bizonyos lépcsőfokok nem hagyhatóak ki. Ennek megfelelően az EXPLAIN projekt egyik kulcs kérdése volt, hogy a magyar szakmai kifejezések mennyire köszönnek vissza az Osztrák Kereskedelmi és Iparkamara által kiadott mesterkönyvben, vagy fordítva. Ennek megfelelően a szótár fejlesztése nem is tudott csak magyar nyelven menni, hanem párhuzamosan néztük a német, angol és román kifejezéseket is. Ennek alapján most már elérkeztünk arra a szintre, ahonnan már indulhat az újabb elágazás.

A másik fontos elem, amire erőteljesen kellett koncentrálni, hogy a 2013-ban megalkotott tisztítás-technológiai tanári csomag, itt ott már fejlesztésre szorul, és ami csak formai kérdés ugyan, de fontos, hogy az akkor még nem a hat fejezetes rendszer szerint lett kialítva.

Mára ezeken már túljutottam és indulhat a NAGY TUDÁSFELMÉRÉS. Az alapvető elképzelés az, hogy a következő két hónapban folyamatosan jönnek majd tesztek, amik otthon házi feladatszerűen oldhatóak meg és a képzésben viszont ennek van egy másik csoportos és interaktív formája is, amit egy tanár vezényel.

Az első teszt már itt elérhető, március végéig.

Vissza

Az ÖNKÉPZÉS az egyetlen megoldás

Ha valaki takarításra adja a fejét, ne gondollja, hogy képes lesz hosszú távon előre jutni, ha nem fejlődik szakmailag. Ugyanakkor a fejlődést nem igazán támogatja sem a munkadó, sem az állam és a piac is úgy van vele, hogy olyan keveset költ a takarításra, amilyen keveset csak lehet.
Ebben a kétes helyzetben a személynek kell eldönteni, hogy mit szeretne megvalósítani, hova akar eljutni. A célt neki kell kitűzni és ezért 100%-ban felelőséget is kell vállalnia. Senki nem fogja ebben támogatni, csak magára számíthat.
Aki nem fejlődik az elsorvad, ez  a természet egyik legfontosabb törvénye. 

Régebbi írások

Ki-Kicsoda a takarító szektorbanA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Üdv a tisztaság világában

Azt gondolom, hogy a takarítás, a társadalmi megítélésétől függetlenül, a világ legszebb szakmái közé tartaozik. Nem csak szép, hanem hasznos is, bár ezt nekünk állandóan ismételgetni kell.  Kétségtelen az is, hogy a szakma 30 - 40 évvel ezelött nem így nézett ki és nem is tudta azt, amit ma tud. Az utobbi 10 évben pedig a fejlődés még erőteljesebb volt, a technológiák rendelkezésre állnak, viszont nagy kérdés, hogy a keresleti piac igényili-e, megfizeti-e öket?
A jövő kétségtelenül, majd minket igazol. Már a jelen is, de ez még nem mindenkiben tudatosult. Alapvetően három dolog szükséges ehhez: 1) a szolgáltató cégekenek fel kell nőni a feladathoz és olyan garanciákat kell, hogy adjanak, ami meggyözi a megrendelőket arról, az ÚJ IDŐK eljöttek. 2) a beszállítói piacnak is alkalmazkodni kell az új helyzezthez és úgy kell megszervezniűk a működésüket, hogy hatékonyan tudják kiszolgálni a szakmát. 3) a megrendelőknek sokkal tudatosabban kell majd tendereztetni és vállogatni, mert amit jelen pillanatban a letöbben csinálnak az a kontraszelekció biztos receptje.

Szakanyag megrendelőA csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!