Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Mentorok

A mentor: Az a személy, aki úgy érzi, hogy egy adott szakmai szintet olyan szinten „birtokol”, hogy ennek az elérésében tud támogatni egy vagy több kadétot. Vagyis az, aki fejleszteni szeretné magát nincs egyedül a sivatag közepén, hanem lehet egy támogatója, támasza, segítsége.

Kik ezek az emberek? Hol vannak? Hát én ismerek vagy 50-et és kb. 150-ről tudom, hogy ha egy kicsit összeszedné magát, meglepő dolgokra lenne képes. Egyszóval a potenciál megvan, én csak tudom, nagyrészt én képeztem őket, csak hát a körülmények… A képzés után visszamentek a „mocsárba”.

Ki lehet mentor?

Egy adott szint mentora az lehet, aki minimum rendelkezik az adott szint állami bizonyítványával. Továbbá a teszteken legalább 90%-os eredményt produkál. Ezt követi majd a mentori vizsga, ami valójában egy elbeszélgetés egy, a minimum megcélzott szakmai szinttel, eggyel feljebb lévő szakemberrel. A sikeres mentori beszélgetés eredményeképpen a mentor felkerül egy mentori listára, ahonnan a kadétok választhatnak maguknak mentort.

Ez ilyen egyszerű!

Mi motiválja a mentort?

Hát gondolom először és leginkább a szakmai presztízs. Ezt kreditpontokkal honorálná is a rendszer, minden sikeres vizsgázó után. Természetesen itt belép a szponzor szerepe is, és már csak megfelelő motivációs eszközrendszert kell kitalálni arra, hogy a mentorok ezt értéknek érezzék, fejlődjenek és ténylegesen egyre büszkébbek lehessenek önmagukra, mint a szakma meghatározó szakemberei. 

Mentori fokozatok:

Egy csillagos Mentor. Gyakornok a pályán, csak a Bronz és Ezüst fokozatú klubtagokat mentorálhat. A Bronz fokozatot pro bono végzi, az Ezüst fokozatú klubtagnál 2.000 Ft/hó/klubtag illeti meg számla ellenében.

Két csillagos Mentor. Már megfelelő tapasztalattal rendelkezik és Arany fokozatot mentorálhat, illetmény 15.000 Ft/hó/mentorált.

Három csillagos Mentor. Már megfelelő tapasztalattal rendelkezik és Platina fokozatot mentorálhat. Illetménye 20.000 Ft/hó/mentorált.

A jelenleg elérhető mentorok listája

Jelentkezz mentornak!

"Reneszánsz 2.0" hírlevél

Jelenkezési/adatmodosító lap

Feliratkozom a "RENESZÁNSZ 2.0" csoportba, nevem: *:
Mobil *:
e-mail *:
Jelentkezem és elkötelezem magam *:


Kadéti jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, amit el akarok érni:

Mentori jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, aminek elérésért segédkeznék:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!