Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Magyarok külföldön

2015.11.30.

Magyarok külföldön

Különböző vélekedések vannak a félmillió alatt és felett, de egy az tény 2014-ban a kint dolgozó magyarok majdnem 1000 milliárdot utaltak haza. Egy laza gyorsszámolással, félmillió embert alapul véve, az átlag 166.000 Forint. Ha azt is figyelembe vesszük, hogy ezek az emberek ott meg is élnek, nem is olyan rossz szám ez.

Az EU egyik lényege/vívmánya az egységes munkaerőpiac. Ez pedig egy olyan verseny, amiben a magyar munkaadó elég rendesen hátrányban van. Mit tehet a takarítóipari munkaadó, hogy ebből a hátrányból letudjon dolgozni?

Magasabb szolgáltatási színvonalhoz megtalálni a fizetőképes keresletet. Ebből aztán pénzügyi és egyéb motivációkkal felépíteni egy minőségi csapatot. Csak ha nincs minőségi csapat már az indulásnál, a vevő nem jön be a mi utcánkba. Mert, hogy a vevő nem hülye.

Ezen kívül szerintem a jó szolgáltatást eladni sem egyszerű helyzet. Tehát nem csak meg kell valósítani, fel kell építeni a készséget, hanem jól el is kell tudni adni a szolgáltatást. Eladni pedig csak azt lehet, ami már megvan.

Hogyan lehet ebből kilépni?

vissza

Hozzászólások