Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Karácsonyi gondolatok

2015.12.25.

Karácsonyi gondolatok

Rákattantam a TED-re és azt gondolom, hogy az évek alatt felhalmozott több százezer előadásból való szemezgetés és egy bizonyos sorrend felállítása egy új értéket teremthet. A legújabb előadás az indiai származású, jelenleg Japánban élő Pico Iyer gondolatai a belső utazás és a csend jelentőségéről.

Japánban minden ötven percben öngyilkos lesz valaki. Több millió Japán úgynevezett „hikikomori”, vagyis soha vagy nagyon ritkán hagyja el a házát. A japán társadalom nagy válságban van, sok öreg család van, aki színészt bérel vasárnapra, hogy halhassa az anya és apa szavakat, mert saját gyerekeik már nem mondják nekik, és nem azért mert meghaltak.

Nehéz világban élünk és ebben a világban nagyon változó kihívásokra kell azonnal választ adjunk. Ez sokunknak nem is megy igazán. Látjuk például azt, hogy mit gondol az európai politika vagy a Magyar politikai elit és milyen válaszokat adnak a bevándorlásra vagy a kivándorlásra. Az előadó gyökerei indiaiak, de Angliában született és ott is tanult elit iskolákban. Életét nagyrészt Amerikában töltötte, de most Japánban él Japán feleségével.

Az előadó nagy utazó, és amiről ír az nem csak külső, hanem belső utazások is. Honlapja: http://picoiyerjourneys.com

vissza

Hozzászólások