Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A tudat/tudatosság I.

2015.12.23.

A tudat/tudatosság I.

John Searle professzor előadása a tudat kutatásáról szól, a rövidfilm fontos szempontokat vázol fel, azzal kapcsolatban, hogy a tudatot miért fontos kutatni és a tudat szubjektív és a kutatása lehet objektív. Természetesen ez csak az első lépcső, mert a lényeg a tudatosságban van, vagyis a tudatnak minőségi szintjei is vannak.

Nézzük meg a filmet. A szöveg angol, de van magyar felirat.

Mit kezdjünk a tudattal? Mi a gyakorlati jelentősége?

Azt gondolom, hogy a következő idők egyik legnagyobb kihívása a globális humán erőforrás menedzsment lesz. A világon az emberek különböző kultúrákban és különböző fejletségi szinten éltek eddig. Azonban most kezdenek összekeveredni.

A keveredésnek lehetnek potenciális előnyei de, katasztrófába is torkolhat, mert nem tudunk megegyezni azon, hogy milyen törvények szerint rendezzük be közös életünket. A demokrácia, a tolerancia eddig felalított rendszerei nem működnek már. Ahhoz, hogy új szabályokat, mindenki által elfogadott szabályokat alkossunk, különös tekintettel a vallási ellentétekre csak egy út van a tudatossági szint emelése.

A társadalmakat több ezer évig meghatározó isteni törvények a legalacsonyabb tudati szinten is jól kezelték a helyzetet, addig, amíg homogén volt a hitvilág. A vallásháborúnál nincs rosszabb dolog, hiszen az ellenség a légmélyebb meggyőződésedet támadja, törvényeid alapjait kívánja elpusztítani…

Mi lehet a megoldás?

Legyen mindenki ateista?

Lehet-e közös eredője, hitminimuma minden vallásnak?

vissza

Hozzászólások