Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Vitaindító (18.04.11)

 

Vitaindító (18.04.11)

A szakmai integráció lényege, hogy a szakember megtalálja a helyét ebben a rendszerben és hasznos tagja lehesse egy szolgáltató szervezetnek.

Íme, a definíció, mint alap:

A tisztítás-technológia egy olyan formailag és tartalmilag is megítélhető - bizalmi, dokumentált és a lehetőségekhez mérten a megrendelő tevékenységébe illesztett (integrált) szolgáltatás - amely során egy előre meghatározott területen, az oda nem való és ott különböző kockázatokat jelentő anyagokat távolítanak el, vagy tartanak távol, tervezett időben és szakszerű módszerekkel.

Mint látható a definícióból is ez nem egy egyszerű szolgáltatás és hát gondolom rengeteg az új és érthetetlen vagy éppen félreérthető szakmai fogalom is van benne. Nagyon fontos, hogy már mindjárt az elején kerüljünk tisztába az alapvető fogalmakkal és legyen teljesen egyértelmű, hogy azok pontosan mit takarnak.

Tehát legyen intézménytakarító, vagy önjáró (vezetőüléses) felülettisztíó gépkezelő, vagy tisztítás-technológiai szakmunkás, vagy akár szolgáltatásvezető, nem cseléd, nem rabszolga, hanem egy szolgáltatási csomagot megvalósító szakember.

Ehhez viszont mindenkinek fel kell nőni, a feladathoz. A takarítócégek nem alkalmazhatnak a jövőben szűrés nélkül senkit. Segédmunkásokat pedig csak akkor, ha vállalják, hogy azok rövid időn belül formálisan is szakembert faragnak belőlük. Ez kívülről nézve akár egy rehabilitációs programnak is látszat és valójában az is. A társadalom tagjai meg kel, hogy találják helyüket a rendszerben, a tisztás-technológiában a következő években több ezer munkatársra lesz szükség, de ezeket a pozíciókat már nem töltheti be akárki. A bérek felzárkóztatásával drasztikusan növekedhetnek az igények és változhat munkakultúra. Azonban ez nem spontánul megy, ezért munkaadói oldalon keményen meg kell majd küzdeni.

Ugyanakkor az embereknek is meg kell érteni, hogy egyéni fejlődés nélkül, nem lesznek alkalmasak takarítónak sem. A világ megváltozott.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!