Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Vezető szerepvállalás - Leadership (18.09.18)

 

Vezető szerepvállalás - Leadership (18.09.18)

A 2015-ös szabványokra való áttérések befejeződtek, most kezdődik az a munka, amikor mélységében is meg kell vizsgálni, hogy tartalmilag is teljesítjük a szabványkövetelményeket és a dolog nem marad csak egy formális rendszer. Ebben az évben nagy viták voltak és még nem zárultak le, de van már néhány cég, ami úgy működik, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.

Az új szabványok a MIR, KIR, MEBIR és IBIR vonatkozásában 10 fejezetből állnak, de felkészítés általában 8 napot vesz igénybe a belső audittal együtt. A sorrendben az első mindig az 5. fejezet a VEZETŐI SZEREPVÁLLALÁS

Ezt követően a 6. 7. 8. 9. 10 –es fejezetek kapnak egy-egy napot és a nyolcadik nap 1. 2. 3. 4—es fejezetek és a belső audit. Ez követően pontosan látjuk, hogy a szervezet integrált irányítási rendszer tekintetében hol tart. Három hónapos próbaüzemet követően pedig jöhet a tanúsító szervezet és vizsgálódhat.

Az első nap tematikája itt letölthető: 5-vezetosegi-szerepvallalas.pdf

A kritikus kérdések: a patriarchális rendszerben szocializálódott vezetőknek nehéz elfogadni bizonyos irányokat. Ugyanakkor a takarító cégek alkalmazottai nincsenek felkészülve a MEBIR szabványban megfogalmazott konzultáció és munkavállalók részvétellel kapcsolatos javaslatokra és követelményekre.

Mégis hogyan lehetne ezen továbblépni?

Tölts le az anyagot és konzultálhatunk. Bár a folyamat bevezetése nem egyszerű a várható eredmények kárpótolni fognak. Beszéljük meg!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!