Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Vége a februárnak, a takarítóiparnak talán nem (18.03.02)

 

Vége a februárnak, a takarítóiparnak talán nem (18.03.02)

A tavasz még csak a kertek alatt jár, de erőteljesen közeledik. Legalábbis szeretném azt hinni. A tegnapi segítség cikket 178-an nyitották, ki de adatot csak 42 cégvezető küldött. A válaszok meglepőn őszinték lehetnek, mert egy sem volt, aki dicsekedett volna. Köszönöm azoknak, aki megtiszteltek ezekkel a számokkal.

Mi a probléma?

A helyzet az, hogy az új bérekkel arányos szolgáltatási díjakat nagyon nehéz érvényesíteni. Ebből a szempontból a cégek saját bevallásuk szerint 80%-on állnak. A másik nehéz kérdés, hogy a megrendelők egy része ugyan fizet, de meg is fogalmazza a többlet elvárásait.

Hogyan maradhat meg a káposzta, miközben a kecske is jóllakik?

Hát, ha elég nagy a káposzta kialakulhat ez a helyzet. Komolyra fordítva a szót itt lép be a mérés kérdése. Még 20 évvel ezelőtt azt mondtuk, hogy a takarítás megítélése szubjektív, ma már azt mondjuk, hogy tartalmai és formai kérdések vannak. A formai szempontokat azonnal és halálpontosan tudjuk mérni. A tartalmi egy kicsit nehézkesebb, de erre is vannak már módszerek. Miért fél ezektől a takarítóipar?

Mert tudta 20 évvel ezelőtt is ma is, ha bevezetésre kerül, egy pontos mérési gyakorlat, megbukik.

Mi lehet a megoldás? Március 12 – 13 megmondom!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!