Varsó 2015

 

Varsó 2015

A lengyel főváros 13 éve, immár 7. alkalommal ad otthon az ISSA-INTERCLEAN Kelet-közép Európára pozícionált rendezvényének. A mostani alkalom egy kicsit különleges, mert a tervezett programok kezdik ostromolni a világkiállítás szintjét.

A helyi szervező a Lengyel Takarító Kamara, aminek lassan beérnek a 4-6 évvel ezelőtt indított programjai, és rendkívül sok tapasztalat vehető át arról, hogy miképpen csinálják a piacépítést a lengyelek.

A szervezők már szinte minden kiállítás esetében pontosan látják, hogy miközben a legnagyobb teret továbbra a tisztítószerek és eszközök foglalják el, a fő funkció nem az, hogy ezeket bemutassák. Sokkal inkább fontos a személyes kapcsolatok elmélyítése, olyan konferenciák és kerekasztal beszélgetések szervezése, amelyek lényegesebben többet adnak annál, mint pusztán látni egy új gépet vagy tisztítószert.

Ezért a kiállítás már nem csak kiállítás, hanem szakmai „karbantartás”, és egyben ünnep is. A lengyel kiállítás nem nagy: kb. 9 000 négyzetméteren mintegy 200 kiállító mutatja majd meg magát, zömében helyi lengyel gyártók és nemzetközi cégek lengyel képviseletei.

A kiállításon mindig van egy kb. 20-25% olyan kiállító, aki nincs még a piacon, és most próbálja felmérni a lehetőségeit.

A látogatói kör nemzetközi, kb. 4 000 ember mintegy 60 országból. Marek Kowalszky (a Lengyel Takarító Kamara elnöke) szerint, aki számít a szakmában, az ott van mind a három nap.

Az elmúlt 13 évben egyetlen vásárt sem hagytam ki, és visszatekintve nagyon jól látszik a fejlődés. Az utóbbi időkben a növekedés már megállt, de a konferenciák, kerekasztalok és nem utolsó sorban a CleanEurope verseny, az újítási díj és egyéb programok egyre gazdagabbá teszik a kiállítást. Tavalyelőtt, 2013-ban például itt volt a hivatalos aláírása a MATISZ csatlakozásának az ISSA világszervezethez.

Idén itt lesz a Leonardo program egyik találkozója. Újra lesz CleanEurope futam, tehát lehet majd pontokat gyűjteni, és előkészítés alatt van egy nemzetközi kerekasztal beszélgetés is a mindig aktuális „hogyan tovább”-ról.

Mindent összevetve jó ki szakmai program lesz!

Viszontlátásra Varsóban! Én ott leszek, és Te?

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!