Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Varsó 2015

 

Varsó 2015

A lengyel főváros 13 éve, immár 7. alkalommal ad otthon az ISSA-INTERCLEAN Kelet-közép Európára pozícionált rendezvényének. A mostani alkalom egy kicsit különleges, mert a tervezett programok kezdik ostromolni a világkiállítás szintjét.

A helyi szervező a Lengyel Takarító Kamara, aminek lassan beérnek a 4-6 évvel ezelőtt indított programjai, és rendkívül sok tapasztalat vehető át arról, hogy miképpen csinálják a piacépítést a lengyelek.

A szervezők már szinte minden kiállítás esetében pontosan látják, hogy miközben a legnagyobb teret továbbra a tisztítószerek és eszközök foglalják el, a fő funkció nem az, hogy ezeket bemutassák. Sokkal inkább fontos a személyes kapcsolatok elmélyítése, olyan konferenciák és kerekasztal beszélgetések szervezése, amelyek lényegesebben többet adnak annál, mint pusztán látni egy új gépet vagy tisztítószert.

Ezért a kiállítás már nem csak kiállítás, hanem szakmai „karbantartás”, és egyben ünnep is. A lengyel kiállítás nem nagy: kb. 9 000 négyzetméteren mintegy 200 kiállító mutatja majd meg magát, zömében helyi lengyel gyártók és nemzetközi cégek lengyel képviseletei.

A kiállításon mindig van egy kb. 20-25% olyan kiállító, aki nincs még a piacon, és most próbálja felmérni a lehetőségeit.

A látogatói kör nemzetközi, kb. 4 000 ember mintegy 60 országból. Marek Kowalszky (a Lengyel Takarító Kamara elnöke) szerint, aki számít a szakmában, az ott van mind a három nap.

Az elmúlt 13 évben egyetlen vásárt sem hagytam ki, és visszatekintve nagyon jól látszik a fejlődés. Az utóbbi időkben a növekedés már megállt, de a konferenciák, kerekasztalok és nem utolsó sorban a CleanEurope verseny, az újítási díj és egyéb programok egyre gazdagabbá teszik a kiállítást. Tavalyelőtt, 2013-ban például itt volt a hivatalos aláírása a MATISZ csatlakozásának az ISSA világszervezethez.

Idén itt lesz a Leonardo program egyik találkozója. Újra lesz CleanEurope futam, tehát lehet majd pontokat gyűjteni, és előkészítés alatt van egy nemzetközi kerekasztal beszélgetés is a mindig aktuális „hogyan tovább”-ról.

Mindent összevetve jó ki szakmai program lesz!

Viszontlátásra Varsóban! Én ott leszek, és Te?

 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!