Varsó 2013

 

Varsó 2013

A varsói vásár hivatalos nevén ISSA/INTERCLEAN CEE az Amszterdamban kétévente szervezett kvázi világkiállítás kistestvére, a Kelet-közép Európai regionális kiállítás. Míg Amszterdam a páros években kerül megszervezésre addig Varsó a páratlan években. Miért lehet izgalmas Varsó számunkra 2013-ban?

Először is, ha nemzetközi kapcsolatokat akarunk kiépíteni, akkor a legjobb alkalmak a vásárok. Én általában a 3 vagy 4 nap alatt 30 – 40 szakemberrel szoktam találkozni. Van akivel, csak éppen üdvözöljük egymást és van akivel, akár egy órát vagy többet is beszélgetek.

Másodszor egy ilyen vásár során és ez különösen izgalmas a lengyelországi vásár kapcsán, bele lehet látni az adott ország piacának működésébe, szervezettségébe, fejletségébe. Most különleges alkalom is nyílik mindezekre, mert Krakkói FIDEN konferencia bizonyos dolgokat előbbre hozott.

Mielőtt belevágnék a lényegbe, szeretném jelezni, hogy a személyes találkozások jelentősége felbecsülhetetlen. Itt persze fontos kérdés a nyelvtudás is.

Tavaly született egy megállapodás, hogy szorosabbra fonjuk a Lengyel- Magyar kapcsolatokat. Ennek eredményeképpen a MATISZ vetélkedőn egy Lengyel csapat is részt vett. A következő lépés, hogy februárban eldől, milyen rendszerben kerül megszervezésre a szakmai verseny. A MATISZ javaslat egy Európai szintű verseny megszervezése mely Varsó, Verona és esetleg Berlin érintésével Budapesten tartaná döntőt.

A Lengyel takarító Kamara és az ISSA támogatják az ügyet olyannyira, hogy hajlandó megfinanszírozni az utat oda vissza busszal, továbbá segítenek olcsó és jó szállásban is. A MATISZ is támogatná a programot. Ennek megfelelően már csak a takarítócégek kell, hogy nyilatkozzanak részt akarnak-e venni a megmérettetésen. Van-e vér ott a…

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!