Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Varsó 2013

 

Varsó 2013

A varsói vásár hivatalos nevén ISSA/INTERCLEAN CEE az Amszterdamban kétévente szervezett kvázi világkiállítás kistestvére, a Kelet-közép Európai regionális kiállítás. Míg Amszterdam a páros években kerül megszervezésre addig Varsó a páratlan években. Miért lehet izgalmas Varsó számunkra 2013-ban?

Először is, ha nemzetközi kapcsolatokat akarunk kiépíteni, akkor a legjobb alkalmak a vásárok. Én általában a 3 vagy 4 nap alatt 30 – 40 szakemberrel szoktam találkozni. Van akivel, csak éppen üdvözöljük egymást és van akivel, akár egy órát vagy többet is beszélgetek.

Másodszor egy ilyen vásár során és ez különösen izgalmas a lengyelországi vásár kapcsán, bele lehet látni az adott ország piacának működésébe, szervezettségébe, fejletségébe. Most különleges alkalom is nyílik mindezekre, mert Krakkói FIDEN konferencia bizonyos dolgokat előbbre hozott.

Mielőtt belevágnék a lényegbe, szeretném jelezni, hogy a személyes találkozások jelentősége felbecsülhetetlen. Itt persze fontos kérdés a nyelvtudás is.

Tavaly született egy megállapodás, hogy szorosabbra fonjuk a Lengyel- Magyar kapcsolatokat. Ennek eredményeképpen a MATISZ vetélkedőn egy Lengyel csapat is részt vett. A következő lépés, hogy februárban eldől, milyen rendszerben kerül megszervezésre a szakmai verseny. A MATISZ javaslat egy Európai szintű verseny megszervezése mely Varsó, Verona és esetleg Berlin érintésével Budapesten tartaná döntőt.

A Lengyel takarító Kamara és az ISSA támogatják az ügyet olyannyira, hogy hajlandó megfinanszírozni az utat oda vissza busszal, továbbá segítenek olcsó és jó szállásban is. A MATISZ is támogatná a programot. Ennek megfelelően már csak a takarítócégek kell, hogy nyilatkozzanak részt akarnak-e venni a megmérettetésen. Van-e vér ott a…

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!