Új termék

 

Új termék

A visszaszámlálás megkezdődött, a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete, hamarosan új termékkel lép a piacra, ami egy nagyobb program első lépése. A dolog még szupertitkos, de néhány részletet elárulhatok.

A titok neve LEXIFORUM. Ez egy olyan program első eleme, aminek célja a gyökeres váltás a tisztítás-technológiai képzés minőségében.

A név a lexikon és fórum szavak összeolvasztásából született és lényege, hogy nem csak a szavak értelmező szótáraként működik, hanem már az alapdefiniálásban is keretet ad és később is lehetőség van a szakszavak kommentelésre. Vagyis egy három évtizedes álom valósul meg, mert nem csak a szótárunk lesz meg, hanem az örökös vitákat és egyet nem értéseket is tudjuk majd kezelni. A rendszer szerzőként kezel minden olyan „szófoglaló” vagy „kommentelő” szakembert, aki érdemi munkát végez és őket jogdíjjal is honorálja.

A rendszer nem csak a szakmai szakszavakat kezeli, hanem külön megjelöléssel a márka specifikus szakszavakat is, amelyeket marketing jellegű tartalomnak tekint és ezek elhelyezése térítés ellenében történhet. A rendszer tehát egyben egy reklámfelület is, viszont szakmai keretek között, az adott marketing jellegű információt csak az látja, aki az adott márka specifikus szóra rákeres.

A rendszer arra is fel van készítve, hogy egy adott szó különböző nyelveken is kezelve legyen. Tehát a LEXIFORUM nem csak értelmező szótár, hanem konkrét szótár is, korlátozás nélküli nyelvi verzió kezelésére. Ezért a terméket egyben a világpiacra is szánjuk és már néhány ország szakmai/nyelvi rendszergazdáival meg is kezdtük a tárgyalásokat.

Tegnap érkeztünk a fejlesztés utolsó előtti és legnehezebb szakaszba, most kell a helyére illeszteni minden funkciót és kell őket úgy „összecsiszolni”, hogy azok pontosan működjenek. Ezt követi a végleges arculat és jöhet a tesztelés.

A témában hamarosan újra jelentkezem.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!