Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Új termék

 

Új termék

A visszaszámlálás megkezdődött, a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete, hamarosan új termékkel lép a piacra, ami egy nagyobb program első lépése. A dolog még szupertitkos, de néhány részletet elárulhatok.

A titok neve LEXIFORUM. Ez egy olyan program első eleme, aminek célja a gyökeres váltás a tisztítás-technológiai képzés minőségében.

A név a lexikon és fórum szavak összeolvasztásából született és lényege, hogy nem csak a szavak értelmező szótáraként működik, hanem már az alapdefiniálásban is keretet ad és később is lehetőség van a szakszavak kommentelésre. Vagyis egy három évtizedes álom valósul meg, mert nem csak a szótárunk lesz meg, hanem az örökös vitákat és egyet nem értéseket is tudjuk majd kezelni. A rendszer szerzőként kezel minden olyan „szófoglaló” vagy „kommentelő” szakembert, aki érdemi munkát végez és őket jogdíjjal is honorálja.

A rendszer nem csak a szakmai szakszavakat kezeli, hanem külön megjelöléssel a márka specifikus szakszavakat is, amelyeket marketing jellegű tartalomnak tekint és ezek elhelyezése térítés ellenében történhet. A rendszer tehát egyben egy reklámfelület is, viszont szakmai keretek között, az adott marketing jellegű információt csak az látja, aki az adott márka specifikus szóra rákeres.

A rendszer arra is fel van készítve, hogy egy adott szó különböző nyelveken is kezelve legyen. Tehát a LEXIFORUM nem csak értelmező szótár, hanem konkrét szótár is, korlátozás nélküli nyelvi verzió kezelésére. Ezért a terméket egyben a világpiacra is szánjuk és már néhány ország szakmai/nyelvi rendszergazdáival meg is kezdtük a tárgyalásokat.

Tegnap érkeztünk a fejlesztés utolsó előtti és legnehezebb szakaszba, most kell a helyére illeszteni minden funkciót és kell őket úgy „összecsiszolni”, hogy azok pontosan működjenek. Ezt követi a végleges arculat és jöhet a tesztelés.

A témában hamarosan újra jelentkezem.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!