Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

ÚJ projekt!

 

ÚJ projekt!

Egy takarítónak mindig érdekfeszítő szempont, hogy a társaknákkal való integráció miképpen alakul. Az egészségügyi takarítás esetében talán ez még hatványozottan is fontos. Egy olyan projektet vinni ahol mindezt az ember belülről láthatja, és a szakmai folyamatokat maga formálhatja, és nem nézik öt ellenségnek, azt gondolom különlegesen izgalmas feladat.

A majdnem egy éves ipari tapasztalatok után augusztussal egy új projekt is bontogatja szárnyait. A LEADEC/MBMH projekt még két hónapig tart, már csak a szakmunkásvizsga van hátra és közben elindult a SEMMELWEIS EGYETEM Központi Takarító Osztálya, ahol osztályvezetőként végzem a takarítási szolgáltatások visszaszervezését. Nagyon izgalmas feladat, sok féle kihívással és azt gondolom, hogy ennek sok féle hozadéka lehet a szakma számára is.

Nyilván a helyzetben benne van egy kicsi (vagy nagy) TAKARÍTÓ SZEKTOR presztízs vesztesség is, ami nyilván elemezhető több féle megközelítés szerint, ugyanakkor egyben egy óriási lehetőség is arra vonatkozóan, hogy az elmúlt 25 évben, azért kialakult egy tudásbázis, módszertan és szervezéspolitika, ami viszont még nem általános és szélesküben alkalmazott. Tehát létrehozható egy olyan mintaprojekt, ami aztán akár szakmai sztenderd is lehet.

Izgalmas idők jönnek, és azt gondolom, hogy mindez vezethet óda, hogy a takarító ténylegesen is eljusson és bekerüljön a pozitív társadalmi megítélés halmazába. A helyzet a szakképzést is előre mozdíthatja, és ha mindez egy valódi bér struktúrával/személyi minősítéssel is együtt jár a folyamat ténylegesen is polgárjogot nyerhet.

Csak az eredmény számít!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!