Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Új koncepció

 

Új koncepció

Na, most csak ezután lesz igazán szakma a takarítás. Ha beválik a Dr. Ilham Kadri koncepciója és a takarítóipari akut munkaerőhiányt úgy kezeljék, hogy a takarítók hatékonyságát kell növelni akár csúcstechnológiás berendezésekkel bevezetésével is.

Az alapelképzelés az lenne, hogy a dolgozó miközben végzi munkáját még egy robottal is kiegészülne eszközparkja és ezáltal a teljesítménye lényegesebben javulna. Ehhez persze olyan személyzet is kell, akire a robot rábízható. A koncepció alátámasztásaként a SealedAir Diversey Care új súroló automata robottal lép a piacra. Nyilván piaca válogatja, hol van létjogosultság és fizetőképes kereslet, de érdemes mélyebben megismerni ezeket a gépeket is. Az előnyök kézzel foghatóak.

A SWINGOBOT 755 egy kis súroló automata 43 cm-es kefével/46 cm-es felszívóval/15 literes tartállyal és mind, ahogy nevéből nem tűnik ki - a TASKI hagyományoknak nem megfelelően – 599 m2/óra gyakorlati teljesítménnyel rendelkezik. Az akkumulátorai, a gyári katalógus szerint 2,5 órát bírnak. A gép valószínű hengerkefés, bár erre nem tér ki a prospektus. A prospektus itt letölthető:20150609_int_swingobot755_specsheet_r3v4.pdf

Nem csak ez a robot van a cég kínálatában. A súroló automata mellett van még seprő-súroló és seprő/porszívó robot is. Ezzel kapcsolatos film megtekinthető a TTV-ben. Ez egy teljesen új dolog és az ISSA Las Vegas kiállításon kerül bemutatásra október 20-án. A gép az innovációs díjra is pályázik, izgalmas kérdés, hogyan fogadja majd az amerikai szakmai közönség.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!