Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Tudományos fantasztikum II. (19.10.30)

 

Tudományos fantasztikum II. (19.10.30)

Kicsit előreugrottunk az időben, jelenleg 2045-öt írunk és a történetünk főhőse Sámuel, aki jelenleg 29 éves. Apja a takarítói körökben jól ismert László 2035 távozott közölünk és az akkor 19 éves Sámuelnek egyik pillanatról a másikra kellett átvenni a céget.

2035 több szempontból is izgalmas év volt. Ami talán a legfontosabb, hogy ekkor alakult meg az ITT (Innovatív Takarítók Társasága). László is alapító tag volt, akkor volt 72 éves. Nem tudjuk pontosan mi zajlott a gondolataiban, de mindenesetre elnök nem akart lenni. Elnöknek Kasszandrát választottuk és nem, csak azért mert, a 19 éves nő eszméletlenül tökéletesnek látszott, minden féle szempontból. Hanem sokkal, inkább azért mert volt egy olyan víziója, ami emésszen konkrétan más volt, mint eddig bárkié.

Kasszandra édesanyja mongol volt és takarítóként került Magyarországra még 2014-ban. Eleinte Kecskeméten dolgozott, de néhány hónap múlva összeismerkedtek Pállal és Budapesten kerestek munkát. Páll romagyerek volt és rendkívül ambiciózus. A tisztítás-technológiai szakmai vizsgát 2015-ben tették le együtt januárban és Kasszandra áprilisban született. A család egy modern karbantartó műhelyben takarított. A terület irodákkal, szaniter helyiségekkel és az ipari területtel együtt mintegy 7 000 m2 volt és ezt hárman csinálták. A cseperedő lány belenőtt ebbe a kisvállalkozói világba. Nem maradt előtte titokban semmi.

Másik fontos esemény, hogy 2035-ben hirtelen az állam is felébredt csipkerózsika álmából és kötelezővé tette az intézménytakarító képzettségi szintet minden munkavállaló számára, aki a hivatásos takarítóként dolgozott. Ennek következtében aztán viszonylag gyorsan még abban az évben megalakult az Intézménytakarítók Országos Egylete, az IOE. Nem tudom ki találta ki ezt a nevet, de elég érdekes. A szervezet elnöke Géza lett, aki akkor még senki nem ismert és csak azt tudtuk, hogy 19 éves, főiskolán tanul és közben egy közepes takarítócégnél dolgozik.

Tehát a story első 10 évében sok minden történt és Kasszandra ennek kulcsszereplője volt. Sámuel ismerte Gézát és többször is találkoztak, de valahogy soha nem találták meg a közös hangot. Valamikor 40 táján azonban történt egy egészen érdekes dolog.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!