Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Tudásgarancia

 

Tudásgarancia

A szolgáltatások egyik meghatározó marketing kérése az, hogy milyen garanciát nyújt az ígéretei alátámasztására. Minden szolgáltatónak végig kell gondolni, hogy mi az a valami, amit ad akkor, ha az ígéret nem valósult meg. Persze itt lehet polemizálni, hogy a nem megvalósulás a vevő vagy a szolgáltató hibája, de egyet ne felejtsünk el: sérült a vevő elégedettsége! Márpedig az elégedetlen vevő nem fog újra vásárolni.

A TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI TUDOMÁNYOK INTÉZETE, ha megkezdi valakinek a képzést, azt addig folytatja, amíg az illető le nem vizsgázik. Természetesen a tanfolyamot csak egyszer kell kifizetni és minden további óra ingyen van. Ez a dolog csak akkor él, ha az illető akar vizsgázni másodszor vagy harmadszor, vagy akárhányszor és a vizsgadíjat befizeti. Ez nem a mi pénzünk, ezen hasznunk nincs. Fontos szempont az is, hogy a lehetőség csak addig áll, amíg annál a munkáltatónál dolgozik, aki a tanfolyamot kifizette.

Nézzünk a garancia mögé!

Nyilván ha fut egy tanfolyam egy két plusz ember nem jelent plusz költséget. Ugyanakkor, ha túl sokan lennének, elkedvtelenítenék az aktuális hallgatókat. Mi van, itt mindenki megbukik? Ha viszont csak egy két ember van, aki megbukott, az rendesen motiválhatja is a társaságot, mert látják, hogy a vizsga komoly. Ennek apróján el lehet mondani, hogy végül is az, hogy valakinek sikerül a vizsgája elsősorban saját magán múlik. Neki kell tanulni, mi nem tölthetjük be a fejébe a tudást.

Persze sok múlik azon is, hogy milyen a képzési rendszer. Mennyire hiteles a tanár. Én 1999 óta képzek takarítókat, ez több mint egy évtizedes tapasztalat. Ez idő alatt több mint 4 000 halhatóval (munkanélküli, segédmunkás, takarító, szolgálatvezető, cégvezető, másoddiplomára jelentkező) dolgoztam, nem mondanék nagyot, ha azt mondanám, hogy első nap tudom kinek sikerül a vizsgája és kinek nem. Az zászló azonban mindenkinek áll, én mindent elkövetek, hogy az ember megértse a dolgokat és tudja is hasznosítani a tudását.

Eddig 3 hallgató volt, aki nem vállalta az újabb megmérettetést.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!