Tudás, ami nincs! (17.06.08)

 

Tudás, ami nincs! (17.06.08)

Az élet zajlik, a fluktuáció az ekébe és bár a bérek is már rég elszálltak a szolgáltatási képesség nem nőtt. Mindezeket összefoglalva az egyre többet fizető megrendelő egyre elégedetlenebbek. Sajnos a jobban megfizetett takarító, nem nyújt többet.

Furcsa értékválságban vagyunk, és egyelőre nem látszik a kiút. Pedig nyíltan kéne beszélni arról, hogy a bérek felzárkóztatása a nyugat-európai szinthez elengedhetetlen, ugyanakkor egy gyors és masszív béremelés sem a hatékonyságot, sem pedig az eredményességet nem javítja csak akkor, ha azt rendkívül körültekintéssel csinálják.

Tudás, ami megszerezhető

A tegnap kiküldött tesztet 42 személy töltötte ki, és az elérhető 22 pontból egy személy érte el a 19 pontot. Gratulálok neki!  Az első napot követően az átlagpontszám 10 körül alakult, tehát van mit tanulni még. A teszt többször is kitölthető itt!

Ez a teszt a legalapvetőbb tudást taglalja.

Lehet, hogy a 100%-os kitöltés hiányában nem is szabadna a szolgáltatásban munkaadóként részt venni. Nem titok hamarosan készen áll az INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ könyv, ami a takarítási tudományok alapját képezi, és amire majd ráépül a VEZETŐÜLÉSES GÉPKEZELŐ illetve a SZAKMUNKÁS és a végén a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ. Ezzel nem fejeződik be a történet ugyanis ezek fölött is van még olyan szakmapolitikai és menedzsment tudás, ami sajnos hiányzik piacról.

A tudás önmagában nem elég

Nyilván tudni egy dolog és csinálni egy másik. Ezen kívül nagyon fontos az üzleti környezet. Jelenleg a takarítási szolgáltatások szabályozása még gyerekcipőben jár, azonban szakmapolitikát szerintem csak az tud csinálni, akinek minden szakmai tudása megvan és folyamatosan fejleszti is magát.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Kovács Zsotza Zsolt2017.06.10. 22:09

Alapvetően egyetértek Tanűr Úr. Valamit azért nem tapasztalok. Írod: >>" Az élet zajlik, a fluktuáció az ekébe és bár a bérek is már rég elszálltak a szolgáltatási képesség nem nőtt. "<< Hmmm..... én nem tapasztalom a bérek elszállását, a máról holnapra vegetálásra elég egy átlagos takarító-fizetés. Írtam erről korábban egy postot: http://zsotza.blogspot.hu/2016/11/takaritohiany.html