Továbbképzések Ritz Tiborral

 

Továbbképzések Ritz Tiborral

Az okosok szerint a tudás abszolút értelemben 5 évenként feleződik. Egyrészt mert amit nem használunk és nincs készségszinten, az elfelejtjük. Úszni vagy biciklizni nem felejtünk el, mert a készségszintű. Másrészt a világ fejlődik a tudásunk relatíve is kisebb lesz. Ezért hát a továbbképzések jelentősége igen nagy.

A 2013-as elképzelés az lenne, hogy az idén beinduló fejlesztéseket megosszam veletek. Azonban ennek nem csak pusztán tudásszerzési célja van, hanem azt gondolom valahogy tovább kéne lépni a gyakorlat, az élet felé. A III. továbbképzés célja megmutatni, hogy milyen összefüggések vannak a tudás, a szakmaiság és az ismertség, elismertség és szerethetőség között.

Mindben külföldi takarítóguru az módja, hogy a közbeszerzések megreformálása igazán akkor következik majd be, ha a valódi szolgáltatást nyújtó vállalkozók elfordulnak az állami megrendelésektől és a piacot tekintik elsődlegesnek. Ennek lehetnek olyan következményei, hogy az állam egy, két, három éven belül felismeri, hogy baj van.

Azonban a marketing és PR nem független a szakmaiságtól, meg kell tudni győzni a vevőt arról, hogy az adott céggel, az adott helyzetben, hogyan járhat a legjobban. A tisztasági igény megvan, csak a vevőknek nincs választási alternatívájuk.

Nézzünk egy példát más üzletágból, ahol ezt profin csinálják. A mobilszolgáltatók mit csinálnak? Beszélgetés, SMS, adatforgalom. Az egyetlen vesenyelhetőség a tarifa kialakításokban van. Tehát nem ugyanazt kínálják olcsóbban, mint a versenytárs, merte hamarosan belebuknának, hanem a használati szokásokat megfigyelve tarifákat alakítanak ki. Ezzel máris gondolkodásra és együttműködésre kényszerítik a fogyasztóikat.

Visszatérve saját házunk tájára és a vevő szemével nézve a dolgokat, a KSH szerint van 3 000 cég, szerintem meg csak 600-van, 600 többé-kevésbé komoly, de lehet, hogy a létesítményemet csak 50-re bíznám rá. Érted? Hogyan tudsz abba az 50 lenni?

Konkrét technikákról fogunk beszélni! Ott találkozunk!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!