Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

TisztaShow mint egy lehetőség (16.05.03)

 

TisztaShow mint egy lehetőség (16.05.03)

A visszaszámlálás beindult, október 21 – 22 (Hungexpo B pavilon) egy nagy lehetőség arra, hogy a szakma megmutassa önmagát és egyben meg is határozza önmagát. A hatalmas tér remek alkalom arra, hogy ott a kiállítás mellett olyan szakmai bemutatót, versenyt és mérést szervezzünk, amire eddig még nem nyílt lehetőségünk.

Május 25-én 10.00 órakor, - Itt lehet regisztrálni - megtesszük az első publikus lépést, hogy megfogalmazzuk, hogyan kíván élni a lehetőséggel a Magyar Tisztítás-technológiai szakma. A kiállítás alapfunkciója, hogy bemutassa a kínálatot, az újdonságokat. Ez egyben egy imázs építés is, és nem utolsó sorban a kapcsolatok ápolása is. 25-én azonban arról beszélhetünk, hogy a kiállítás mellett milyen kísérő rendezvények dobhatják fel a hangulatot, mik azok a rendezvények, amelyek kicsalják csigaházaikból a takarítókat és üzemeltetőket és nem utolsó sorban a lakosságot is.

Az gondolom, hogy aki eljön, azt inspirálni fogja a jelenlévő szakmai közösség és a végtelen lehetőségeket rejtő üres pavilon. A rendezvény célja, hogy kezdjünk el szabadon gondolkodni, hogy miképpen használhatjuk ki ezt a fantasztikus lehetőséget. Magyarországon rég nem volt ilyen méretű szakmai rendezvény és szerintem most már megérett az idő rá.

Ahhoz, hogy egy ilyen méretű rendezvény összeálljon, rengeteg munkára van szükség, de sok munka mellett a legfontosabb, hogy összeálljon egy olyan koncepció, ami képes „tömegeket” mozgósítani. Nyilván még nem pályázunk Amszterdam babérjaira, ahol már átlépték 26. 000-ik regisztrált látogatót, de soha nem lehet tudni.

Miért fontos egy ilyen nagy rendezvény?

Mert a szakma az utóbbi időben nem tudta megmutatni magát, pedig nagy szüksége van rá. Nem is csak egy területen, hanem számtalan problémával szembesülünk, a munkaerő utánpótlástól, a társadalmi megítélésen át a pályázati gyakorlatig. Az is lehet, hogy mindegyik gyökere, mindegyik probléma közös eredője éppen saját magunk vagyunk, mert nem teszünk meg mindent, hogy kilépjünk a helyzetből.

Nem szaporítom a szót, gyere el és megbeszéljük! 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!