Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Tiszta kép minden féle szempontból (17.09.04)

 

Tiszta kép minden féle szempontból (17.09.04)

Ha egy cég arra vállalkozik, hogy tisztaságot csinál egy fizikai területen, akkor szerintem kutya kötelessége, hogy a megállapodás minden dimenziójában minta értékű tisztaság legyen. Egyszóval itt az ideje a tisztítás-technológiai szolgáltatás specifikus szerződéseknek.

Az első továbbképző tapasztalatai

Túl a megvalósítással kapcsolatos félelmeken, a MUNKATERV vagy a BELSŐ TANUSÍTVÁNY alapú elszámolási rendszer rendkívül sok pozitívumot hozhat.

Mivel egyrészt egy cégnél már zajlik is az ilyen irányú átalakítás, másrészt az augusztusi tanfolyam számomra is hozott néhány felismerést egy kicsit újra gondoltam a továbbképzőt. Sok féle tapasztalat gyűlt össze és higgyétek el a megfogalmazott félelem alaptalan. Más itt a probléma.

Nagy váltás

Minden változtatás fő gátja a megszokott, becsípődött gondolkodás. A jövőben a takarító cég nem engedheti meg magának, hogy nem teszi azt és nem úgy, ahogy megígérte (szerződés). Igen ám, de az ígéret kevés, a megrendelőnek bizonyosság kell. A bizonyosság pedig valami olyan rendszer, ami önmagában, a rendszer minőségéből adódóan adja a garanciát. Ahol a megrendelő ezt megértette, ott még az áremelésbe is belement, mert látta, hogy mostantól kezdve tiszta viszonyok lesznek.

Két élű fegyver

Az átlátható és ellenőrizhető szolgáltatás kecsegtető a megrendelőnek, de „veszélyes” a szolgáltató számára, mert ha nem következetes, ha csal, viszonylag gyorsan megbukik. Ezért szereti ezt a megrendelő. Szűkül a mozgástér és javul a minőség. A dolgozókra pedig minden eddigieknél nagyobb felelősség hárul és ez komoly változásokat hoz. Elindulunk afelé, hogy szakemberek legyenek.

Ha kíváncsi vagy, hogyan valósítható meg ez lépésről lépésre gyere el a továbbképzésre. Ha biztosra akarsz menni, hozd el munkatársaidat is kedvezményesen.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Kovács Béla2017.09.04. 21:11

Kedves Tibor!
Szerinted hány kis vagy közepes takarító vállalkozás van Magyarországon akinek fontos volna ez a fajta minőségi követés és kivitelezés???
DE MIT KEZDESZ A DOLGOZÓIDDAL AKIK AZ IDEÁLIS ESZMÉNYKÉPET TARTJÁK SZEM ELŐTT!! 8 ÓRA MUNKA !
8ÓRA SZÓRAKOZÁS, 8 ÓRA PIHENÉS ( + KARI PÉNZ , + STB) Nem akarják vagy nem képesek felfogni hogyan működik a Világ! ( a szolgáltató és üzleti világ)Egyébként pedig látod Te is és MINDENKI , hogy egy átlagos embernek mennyi helyen kell dolgoznia ahhoz , hogy eltartsa a családját !Most NEM a dolgozni tudó és akaró emberekről beszélek hanem azokról a szarháziakról akik elakarnak helyezkedni és azon nyomban elmennek begsibe vagy a munkát felvéve elbújnak , eltűnnek a munka területről vagy CSAK SZÍNLELIK A MUNKAVÉGZÉST!!
ERRE KERESSÜNK MEGOLDÁST!!
Üdvözlettel: Béla