Tétel norma vagy tárgyi norma? (17.09.12)

 

Tétel norma vagy tárgyi norma? (17.09.12)

Ha egy takarítói piacon bérben nincs verseny, akkor csak a normákban lehet. Ha a normák maximalizálva vannak ott is minimális a verseny lehetősége. Azonban a tételek meghatározása és a MUNKATERV elkészítése viszont már megalapozhatja a versenyt.

A tárgy

A tárgy definíciója: egy olyan homogén felület szakasz, amit meg kell tisztítani. Ennek megfelelően a tárgyhoz kötődik egy vagy több lehetséges eljárás vagy technológia, aminek van egy lehető legrövidebb kivitelezési ideje, ez a tárgyi norma.

A tétel

A tétel definíciója: tárgyak összessége, amit egyszerre bocsátanak ellenőrzésre. Ez azt jelenti, hogy a felelősségnek is legyen tere, hogy a tétel lehet egy „munkaköri leírás” is, vagyis egy optimális tétel 1 – 3 órás feladat felehet. Természetesen ezt nem kell, betonba önteni egy tétel lehet 10 óra is annak függvényében, hogy milyenek a helyi sajátosságok. Ami a lényeg, hogy valaki felelős legyen érte.

Munkaterv

A munkaterv az az eszköz, ami a tárgyi normák felhasználásával, azok a körülményekhez való igazításával meghatározza a tételnormát. A tételnormát m2/óra egységben adjuk meg. A munkaterv során számolunk tétel kivitelezési időt és szükséges létszámot is.

Ha ezt pontosan akarod látni és érteni, gyere el a továbbképzőre!

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!