Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Tétel norma vagy tárgyi norma? (17.09.12)

 

Tétel norma vagy tárgyi norma? (17.09.12)

Ha egy takarítói piacon bérben nincs verseny, akkor csak a normákban lehet. Ha a normák maximalizálva vannak ott is minimális a verseny lehetősége. Azonban a tételek meghatározása és a MUNKATERV elkészítése viszont már megalapozhatja a versenyt.

A tárgy

A tárgy definíciója: egy olyan homogén felület szakasz, amit meg kell tisztítani. Ennek megfelelően a tárgyhoz kötődik egy vagy több lehetséges eljárás vagy technológia, aminek van egy lehető legrövidebb kivitelezési ideje, ez a tárgyi norma.

A tétel

A tétel definíciója: tárgyak összessége, amit egyszerre bocsátanak ellenőrzésre. Ez azt jelenti, hogy a felelősségnek is legyen tere, hogy a tétel lehet egy „munkaköri leírás” is, vagyis egy optimális tétel 1 – 3 órás feladat felehet. Természetesen ezt nem kell, betonba önteni egy tétel lehet 10 óra is annak függvényében, hogy milyenek a helyi sajátosságok. Ami a lényeg, hogy valaki felelős legyen érte.

Munkaterv

A munkaterv az az eszköz, ami a tárgyi normák felhasználásával, azok a körülményekhez való igazításával meghatározza a tételnormát. A tételnormát m2/óra egységben adjuk meg. A munkaterv során számolunk tétel kivitelezési időt és szükséges létszámot is.

Ha ezt pontosan akarod látni és érteni, gyere el a továbbképzőre!

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!