Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Tegnapi hatások (16.05.26)

 

Tegnapi hatások (16.05.26)

A felületesség tökéletesen a mai társadalom jellemzője. Túl gyorsan érnek a hatások és nincs idő mélyen elmerülni szinte semmiben. Sőt, ha valaki valamiben elmerül, valamire hosszan és kitartóan fokuszál, azt egyenesen csodabogárnak tartják és sokszor nem is veszik komolyan. Pedig a specializáció keresett érték, és mégis.

A tegnapi blogbejegyzésre meglepően sok volt a reakció. Azonban a reagálók fele, rendkívül magabiztos volt abban, hogy jó úton halad, miközben igazából még csak nem is igazi piaci szereplő. Persze senkit nem akarok megbántani, attól, hogy valaki még az elején van pályának, lehet jó csak nagyon ritka az ilyen tehetség.

Nézzük például a „nem vesznek komolyan” típusú, örökösen visszatérő akadályt. Igen, az esetek többségében van egy alap előítélet, de ezt fel lehet oldani, én is megélem nap, mint nap. Azonban itt van egy nagyon fontos szempont: mennyire vagy komoly, mennyire merültél el a témában? Számomra most a legizgalmasabb cél és a legnagyobb kihívás az lenne, hogy lássam azt, hogy mit szól a piac, ha valóban szembe találja magát a legendás szolgáltatással. Persze ehhez több minden kell cégszervezés és szakmai képzés szempontjából is, de ez nekem most nagyon motiváló lenne, ha valakinek szintén az lenne az becsvágya, hogy azt adja a megrendelőknek, amiről álmodnak.

Aki érti, miről írok most, annak talán az is tudatosul, hogy jelenleg én nem ismerek olyan megrendelőt, aki tökéletesen elégedett a szolgáltatójával. Ha ez mégiscsak másképpen van, várom a referencialeveleket, és ha beszéltem az illetővel közzé is teszem.

Nézzük a helyzetet

Szeptembertől a képzés rendszere megváltozik. Szakmai változások is lesznek, de az állam is nagyobb szerepet kíván a tortából. A szakképzési centrumok nagy lehetőségek elött állnak. Sok féle pletyka is kering, hogy mi lesz kötelező és mi nem, de egy biztos: a változás elért minket is.

Ma még nehéz lenne jó stratégiát alkotni, de látva azt, hogy miként változott az állami szabályozás az oktató cégekkel kapcsolatban, nincs kizárva, hogy a recept majd más iparágak vagy szektorok szabályozásában is alkalmazásra kerül. Ha ez például a takarítóiparban is bekövetkezik, hogy az ISO 9001 szakma specifikus törvény lesz és a minősítés pedig hatósági ellenőrzés, a fehérekből piros lesz és a feketékből pedig hófehér.

Miképpen készülhetünk fel erre?

Beszéljünk róla!

Tanácsadás

Név *:
Mobil:
email *:
A probléma leírása *:
Milyen megoldást szeretne? *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!