Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Személyes értékmenedzsment, a jövő nagy kompetenciája (16.03.31)

 

Személyes értékmenedzsment, a jövő nagy kompetenciája (16.03.31)

Alapvetően újra lehet gondolni az időgazdálkodást, de nem is csak ez a lényeg, hanem az, hogy időgazdálkodás kapcsán, valami olyant kell újra gondolni, ami már nem csak puszta időgazdálkodási kérdés, hanem a saját személyes értékmenedzsmentünk is egyben. Vagyis minden a céloktól indul, és egy statisztikával végződik, a párbeszéd a kocsmában, pedig új mérőszámokról folyik majd.

Az új rendszer szerint, ami nem is annyira új. Egy Dan Sullivan nevű tanácsadó által javasolt rendszer, melyben a havi tervezés során, még bármilyen határidő bejegyzését megelőzően el kell dönteni, hogy melyik nap milyen nap legyen.

Három féle nap lehet: FÓKUSZ, PUFFER és SZABAD.

A FÓKUSZ nap, olyan nap, amikor a lehető legértékesebb munkákat végezzük. Az én esetben ez tananyagfejlesztés, tanfolyami vagy tréning előadás illetve tényleges tanácsadás vagy ehhez kapcsolódó előkészítési munka. Ezek olyan tevékenységek, amelynek a termelési értéke pontosan meghatározható óradíjban. Ez azért fontos, mert az embernek, kell, hogy legyen egy saját értékrendje, végig kell gondolnia, hogy mennyi legyen ennek az óradíja. Mennyi ennek a nagyságrendje, egy vezető szakember esetén? Minimum 10 000 Ft/óra, számlázott nettó érték. Nyilván mindenkinek más az értéke, ez az első mérőszám, amiről lehet beszélni. Lehet, hogy most elsőre ez képtelenül soknak tűnik, de gondoljunk csak bele abba, hogy egy ilyen szakembernek maximum 10 – 15 gyújtópont napja lehet egy hónapban, ami mondjuk 80 – 100 óra. A második mérőszám, hogy valaki számlázott havi értéke 1 millió alatt vagy felett van, és mindezt több vagy kevesebb, mint 100 órával éri el. 

A PUFFER nap, olyan nap, amikor a szaki adminisztratív vagy tevékenységének statisztikáit végzi, megválaszolja leveleit és nagyon sok tanácsadónál maga a számlázás is ide tartozik, mert vannak olyan elvek, hogy a kiállított számla is „személyre” szabott kell, hogy legyen. Itt jön be az is, hogy az ember mennyire képes alkalmazni bizonyos automatizmusokat, hiszen ezek sokat segíthetnek abban, hogy több idő jusson az önfejlesztésre. Tehát a puffer nap fele vagy kevesebb ügyintézés és a másik fele, vagy több önfejlesztés. Mérőszám lehet, hogy utóbbi eléri-e a 40 órát vagy meghaladja azt. Ez természetesen nagymértékben hat a fókusz napon megvalósuló érték-teremtésre.

A SZABAD nap, az egy olyan nap, ami szabad, bármire használható, ami nem a munkához kötődik. Mérőszám, hogy eléri-e a 8 napot/hó vagy meghaladja azt. Gondolom nem kell ecsetelni, pihenni is kell, az embernek.

Jelenkezés ingyenes ISO tanácsadásra

Név *:
Cégnév:
Mobil: *:
email cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!