Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szektor keresztmetszet II. (19.02.19)

 

Szektor keresztmetszet II. (19.02.19)

Női szakma, perspektíva nélkül. Fontos szempont, és alap adat, hogy azok a 45 – 55 éves nők nagy része, akik ma takarító szektorban dolgoznak csak 4 – 6 éve van itt. Én sok területen megfordulók, de a végrehajtó állományban alig találkozom olyannak, aki már lehúzott volna egy évtizedet, vagy többet sima takarítóként és még ma is azt csinálja.

A gond tehát ott van, hogy a takarító szektor nem foglakozik azzal, hogy miképpen lehet megszólítani a 35 év alattiakat, ezt a problémát elkönyveli megoldhatatlannak. Ugyanakkor azzal sem foglalkozik, hogy miként lehet megtartani az embert. A szektor ma leginkább egy átjáró hátrahasonlít, ahol az emberek csak addig tartózkodnak, amíg jobb dolguk nincs.

Vajon mit mutatna az a felmérés, ami azt vizsgálná, hogy egy adott területen hány % a 3 évnél régebben ott dolgozó?

Ez azért kérdés, mert szoros összefüggésben van az elérhető minőséggel. Ebből aztán adódhat az, hogy miért lövi be oda az árszintet a megrendelő, ahová belövi. A vevő nem hülye!

vissza