Szakmai újdonság

 

Szakmai újdonság

Az ULTRAWAVE cég 25 éve gyárt ultrahangos tisztító gépeket, de most olyannal rukkolt elő, ami eddig egyáltalán nem volt a piacon. Az újdonság annyira új, hogy még nincs ára, de szakmai körökben máris forradalomról és paradigmaváltásról beszélnek.

A új cucc tulajdonképpen egy olyan ultrahang generátor, ami nem egy tartályban kezeli a vizet – ahová a tisztítandó tárgyat be kell helyezni, hanem képest azt felvinni a felületre. Ez technikailag lehetővé teszi, hogy az ilyen módon kezelt víz „tisztítószerként” működjön.

1000-szer jobban tisztít mind a csapvíz

Na de vajon mennyivel tisztít jobban mind egy valódi tisztítószer? Mivel a víz különböző típusú kezesével, mint desztillálás, fordított ozmózissal való tisztítás, ioncserélés, elektromos aktiválás és még ki tudja, mivel már régóta kísérleteznek valószínű, hogy a vegyipar napjai meg vannak számlálva.  Vagy ki tudja?

A dolog világújdonság, de ára még nincs, részletek itt tekinthetőek meg: http://www.ultrawave.co.uk/starstream.html. Angol nyelvű szakirodalom és sajtóanyag itt elérhető, ami aztán valószínű tovább bővül, mert a marketing munka csak most kezdődik. A már most biztosan látszik, hogy az eszköz nagyon sokrétű felhasználásra számíthat kezdve az egyszerű adagolótól egészen a gépekbe való beépítésig. Nagy kérdés az, hogy a "nagyok" közül ki csap le rá elsőre, vagy a cég felvállalja a piacépítés költségit és csak 5 - 10 év múlva kaszál majd rajta.

Csak tájékoztatás képen egy 8 literes tartályos klasszikus orvosi műszer tisztító/fertőtlenítő ultrahangos tisztító kb. 1 Millió Forint körül van http://www.ultrawave.co.uk/hygea-2.html. A készülék sok extrával van ellátva és a kezelése és a munka dokumentálása, a programok gyakorlati implementációja természetesen nem egyszerű tisztítás-technológiai feladat. Kérdés persze, hogy mikor lesz majd időszerű, hogy bekerüljön a képzési anyagokba?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!