Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai újdonság

 

Szakmai újdonság

Az ULTRAWAVE cég 25 éve gyárt ultrahangos tisztító gépeket, de most olyannal rukkolt elő, ami eddig egyáltalán nem volt a piacon. Az újdonság annyira új, hogy még nincs ára, de szakmai körökben máris forradalomról és paradigmaváltásról beszélnek.

A új cucc tulajdonképpen egy olyan ultrahang generátor, ami nem egy tartályban kezeli a vizet – ahová a tisztítandó tárgyat be kell helyezni, hanem képest azt felvinni a felületre. Ez technikailag lehetővé teszi, hogy az ilyen módon kezelt víz „tisztítószerként” működjön.

1000-szer jobban tisztít mind a csapvíz

Na de vajon mennyivel tisztít jobban mind egy valódi tisztítószer? Mivel a víz különböző típusú kezesével, mint desztillálás, fordított ozmózissal való tisztítás, ioncserélés, elektromos aktiválás és még ki tudja, mivel már régóta kísérleteznek valószínű, hogy a vegyipar napjai meg vannak számlálva.  Vagy ki tudja?

A dolog világújdonság, de ára még nincs, részletek itt tekinthetőek meg: http://www.ultrawave.co.uk/starstream.html. Angol nyelvű szakirodalom és sajtóanyag itt elérhető, ami aztán valószínű tovább bővül, mert a marketing munka csak most kezdődik. A már most biztosan látszik, hogy az eszköz nagyon sokrétű felhasználásra számíthat kezdve az egyszerű adagolótól egészen a gépekbe való beépítésig. Nagy kérdés az, hogy a "nagyok" közül ki csap le rá elsőre, vagy a cég felvállalja a piacépítés költségit és csak 5 - 10 év múlva kaszál majd rajta.

Csak tájékoztatás képen egy 8 literes tartályos klasszikus orvosi műszer tisztító/fertőtlenítő ultrahangos tisztító kb. 1 Millió Forint körül van http://www.ultrawave.co.uk/hygea-2.html. A készülék sok extrával van ellátva és a kezelése és a munka dokumentálása, a programok gyakorlati implementációja természetesen nem egyszerű tisztítás-technológiai feladat. Kérdés persze, hogy mikor lesz majd időszerű, hogy bekerüljön a képzési anyagokba?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!