Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai mélységek (19.05.17)

 

Szakmai mélységek (19.05.17)

Azt gondolom, hogy a szakma csak akkor lép majd át a XXI. századba, ha ténylegesen is bekövetkezik az, amiről ma pontos nem is tudjuk, hogy micsoda. Ja, hogy már 2019-et írunk? Sajnos a helyzet, elsősorban gondolkodás vonatkozásában a nyolcvanas éveket idézi. Vannak persze eminensek is, akik már a 90-es években járnak.

Mindez annak kapcsán jött felszínre, hogy tegnap hosszasan beszélgettem Gorbai Attilával és alapvetően az volt a mindkettőnk meglátása, hogy a következő évek kihívásai egészen mások lesznek, mint ahogy ezt egy-két évvel ezelőtt láttuk.

A szakmai közbeszéd nem túl szofisztikált és nem nagyon van szem előtt az sem, hogy a középvezetőkkel szemben támasztott elvárások célravezetők vagy nem. Nyilván fontos kérdés az is, hogy a középvezetők milyen szakmai szinten vannak és mennyire naprakész a tudásuk?

Attila abban látja az előrelépést, hogy a jövőben egy forgalmazó cégnek sokat kell majd foglalkozni ezzel a témakörrel is. A gépesítés szükségszerűsége benne van a levegőben, de ezzel párhuzamosan a takarító állomány nem igazán készült fel arra, hogy gépet adjunk a kezébe. Ugyanakkor a jövő hatékonysági kényszerei, egyrészt a megrendelők költségvetési korlátai, másrészt a munkaerő-kínálati helyzet ezt elkerülhetetlenné teszi. Mindez persze egy más kultúra meghonosodását is szükségszerűvé teszi. Egy mondatban lehet, hogy a jövő takarítója, egy olyan valaki lesz, aki ma semmit sem tud a takarításról, de alkalmas erre az új megközelítésre. Ekkor aztán belép a nagy humán erőforrás menedzsment kérdés, hogy: mennyi idő alatt tudjuk ezt az embert „helyzetbe” hozni?

Attila május 28-án szervez egy rendezvényt. Ez valami újnak ígérkezik. Erre szeretném felhívni a középvezetők és szakemberek figyelmét. Részletek itt!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!