Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai mélységek (19.05.17)

 

Szakmai mélységek (19.05.17)

Azt gondolom, hogy a szakma csak akkor lép majd át a XXI. századba, ha ténylegesen is bekövetkezik az, amiről ma pontos nem is tudjuk, hogy micsoda. Ja, hogy már 2019-et írunk? Sajnos a helyzet, elsősorban gondolkodás vonatkozásában a nyolcvanas éveket idézi. Vannak persze eminensek is, akik már a 90-es években járnak.

Mindez annak kapcsán jött felszínre, hogy tegnap hosszasan beszélgettem Gorbai Attilával és alapvetően az volt a mindkettőnk meglátása, hogy a következő évek kihívásai egészen mások lesznek, mint ahogy ezt egy-két évvel ezelőtt láttuk.

A szakmai közbeszéd nem túl szofisztikált és nem nagyon van szem előtt az sem, hogy a középvezetőkkel szemben támasztott elvárások célravezetők vagy nem. Nyilván fontos kérdés az is, hogy a középvezetők milyen szakmai szinten vannak és mennyire naprakész a tudásuk?

Attila abban látja az előrelépést, hogy a jövőben egy forgalmazó cégnek sokat kell majd foglalkozni ezzel a témakörrel is. A gépesítés szükségszerűsége benne van a levegőben, de ezzel párhuzamosan a takarító állomány nem igazán készült fel arra, hogy gépet adjunk a kezébe. Ugyanakkor a jövő hatékonysági kényszerei, egyrészt a megrendelők költségvetési korlátai, másrészt a munkaerő-kínálati helyzet ezt elkerülhetetlenné teszi. Mindez persze egy más kultúra meghonosodását is szükségszerűvé teszi. Egy mondatban lehet, hogy a jövő takarítója, egy olyan valaki lesz, aki ma semmit sem tud a takarításról, de alkalmas erre az új megközelítésre. Ekkor aztán belép a nagy humán erőforrás menedzsment kérdés, hogy: mennyi idő alatt tudjuk ezt az embert „helyzetbe” hozni?

Attila május 28-án szervez egy rendezvényt. Ez valami újnak ígérkezik. Erre szeretném felhívni a középvezetők és szakemberek figyelmét. Részletek itt!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!