Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Svájci bicska (17.10.18)

 

Svájci bicska (17.10.18)

Egy szolgáltatás vagy termék megalapozása nem lehetséges úgy, hogy annak előállítása során kétségek merülnek fel és a vevő nem kaphat 100%-os garanciát. Ezt jól jegyezzük meg, mert a következő években olyan szelek fújnak, majd ami egyesek vitorláit széttépi.

Kesereg a magyar menedzser, mert összeomlott egy 3 évtizedes modell. Vége már annak az időnek, amikor a munkaerő piacon túlkínálat volt. Ma már egyszerre van jelen a képzetlen munkaerő foglalkoztathatatlansága az elsődleges munkaerő-piacon (legalábbis haszonnal nem) és az iszonyatos munkaerő kereslet. Eközben helyzetben pedig a munkavállalók egy része, különösen az alul képzettek nem érzi még a megfelelő törődést.

A mai idők rendesen próbára teszik a humán erőforrás szakmát is, hiszen beindult a „vadászszezon”, a cégek már nyíltan támogatják a munkavállalókat, hogy váltsanak. Hiszen az értékes emberek már valahol dolgoznak, azok nem álláskeresők. A FB úgy tele van álláshirdetéssel, hogy még soha. A módszerek pedig egyre jobbak.

A vállalkozási modell, tehát változik.

A jövőben a munkaerő-tervezés egyes számú feladattá lép elő. A takarítóiparban most egyszerre két problémát kell megoldani: a szolgáltatás értékének elismertetését és az ennek az új értéknek megfelelő emberek fejlesztését. Kérdés, hogy erre mennyire van felkészülve a szakma?

Egy szóval kell ide egy „svájci bicska”!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!