Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Semmi sem oldódik meg magától (17.11.27)

 

Semmi sem oldódik meg magától (17.11.27)

A társadalom és a szolgáltató ipar olyan szintre állította be a szolgáltatási árakat és az ebből kifizethető béreket, hogy abból nem igazán lehet megélni, nem csoda, hogy az ipar szenved a munkaerő hiánytól. Egyik sem hibás jobban, de senki nem ártatlan, ezt senki nem gondolta végig és mára már fenntarthatatlan lett. Az összeomlás nincs már messze.

Lássuk be, manapság a megrendelők és a kedvezményezettek nincsenek elájulva a takarítószektor teljesítményétől. Ebben nyilván mindenkinek meg van a hibája, mert a megrendelő nem azt rendeli, amire valójában szüksége lenne és hát ehhez képest a szolgáltató sem azt nyújtja, amit tőle megrendeltek. Az eredmény? Hát az eredmény…

Nézzük a dolgokat egy másik szemszögből is.

A takarítóipari átlag munkavállaló nem gondolkodik nagyban. A munkaerő-piacon nem sok választása van, szakképzetlen és bőven 40 felett van. Könnyen válik áldozattá.

Az, hogy a takarítóiparban milyen a munkaerő kínálat, eddig csak attól függött, hogy milyen volt a korkedvezményes nyugdíjpolitika, ma már azonban a küldöd is rendesen szívja el a munkaerőt.

A helyzet mindeni számára ismert, nem ecsetelem tovább. Inkább beszéljünk a lehetséges megoldásokról.

Miképpen lehet értékesebb a szolgáltatás?

Definíció szerinti, vevőre optimalizált szolgáltatás, 100% szolgáltatási garanciával!

Itt meg is állhatunk és találkozzunk december 14-én és elmondom, hogy ez miképpen valósítható meg.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!