Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

RENESZÁNSZ 2.0 START Tematika (17.11.23)

 

RENESZÁNSZ 2.0 START Tematika (17.11.23)

Mi lehet egy továbbképzés legfőbb célja? Azt gondolom, hogy időről időre érdemes kiszakadni a saját gondolatvilágunkból és időt szánni arra, hogy a dolgokat megnézzük egy másik perspektívából is. Valójában ez a kreativitás lényege.

A RENESZÁNSZ 2.0 START rendezvény potenciális mentoroknak és szponzoroknak szól. Aki be akar kapcsolódni ebbe a munkába, szánja rá ezt a napot! Tehát ez egy olyan rendezvény ahol nagy szükség van a cégvezetőre és a középvetőkre és az aktivitásukra.

A RENESZÁNSZ 2.0 START rendezvény célja, hogy végig vezesse a résztvevőket azon a jelenlegi helyzeten, ami 2005-ota alakult ki. Nem a kialakulásról fogunk beszélni, hanem a jelenlegi állapotról, az abban rejlő lehetőségekről és a piacon jelen lévő ellentmondásokról.

Tematika:

A jelenlegi szabályozás és az ebből következő lehetséges életpálya modell. Az OKJ/szakmai modul-leírások szerinti tudásbázis részletei és szolgáltatási valóság. A felméréseim azt mutatják, hogy a szakma ezekkel nincs teljesen tisztában és nem is tud mit kezdeni velük. A piac pedig nem látja a szabályozást visszaköszönni a szolgáltatásokban. Nyilván lehetne még tovább szabályozni, de vajon egészséges-e az?

2016 és 2017 részleges piacelemzés a téma szempontjából (gátak és visszaható erők az értékteremtéssel szemben, a választott stratégiák látszó rövid, közép és becsült hosszú távú következményei). A munkaerőhelyzet letaglózta a cégvezetőket, azonban a piacon még nem indultak el kedvező folyamatok. Mi vár a szakmára? A munkaerő problémákra adott válaszok talán a pillanatot még megoldják, de már most látszik, hogy nem fenntarthatóak. Ez most csak egy lejtő, de aminek az alján egy szakadék van.

Miért nem szakma még a takarítás a megrendelők szemében? Mert a cégvezetők szemében sem az, mondhatnák. Azonban a probléma az, hogy a takarítók sem gondolják annak, majd csalódottan veszik tudomásul, hogy nincsenek az elvárásaik szerint értékelve. A helyzetből van kiút, de nem egyszerű. Nagy kihívás rávenni a „szakmát”, hogy a saját hajától fogva rángassa ki magát mocsárból, de azt biztos, hogy ez senki másnak nem az érdeke.

A RENESZÁNSZ 2.0 projekt – válasz a kialakult helyzetre. Egy projekt, ami felébreszti a takarítót, lehetőséget ad a szakmai rangsor kialakítására és mindez rendkívül költséghatékony is. Szinte ideális. Van néhány törvényszerűség, amit érdemes ismerni és a jövő döntéseit ezek alapján meghozni.

Projektmegbeszélés, célkitűzések

Ha érdekel, a dolog itt jelentkezhetsz, ma éjfélig (fizetéssel együtt) 3 000 Forint kedvezménnyel.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!