Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Rabszolgakereskedelem vagy tehetséggondozás? (16.04.13)

 

Rabszolgakereskedelem vagy tehetséggondozás? (16.04.13)

Tudom, mered a kérdés. Viszont ma azt látom a képzéseken is. Van, akit érdekel a tananyag és van, akit abszolút nem. A munkahelyeken is van, aki csak azért jár be, hogy ott legyen és van, akinek vannak céljai. A menedzsment pedig annyira kivan a munkaerőhiányon, hogy a normálisnál nagyobb a kompromisszum készsége. Ezért a selejtek…

Ismerem a kifogásokat, nem lehet és kész. Sohasem fogadtam el ezeket. Az, hogy valaki miért nem akar dolgozni, vagy miért nincsenek, céljai azt ma már pontosan tudjuk. Tudattalansági szinten van szegény és azért jobb neki ott mind egy magasabb motivációs szinten, mert a skála következő lépcsőfoka a félelem és rettegés szintje.

Ez nagy visszatartó erő, mert hónap végén, amikor elfogy a pénze, felismeri a helyzetet és fellép oda. Ilyenkor vele van a pánik manó is és villámgyorsan pénz kell szerezni. Nincs ereje felismerni, hogy magasabb szintre lépett és van már egy célja, mert a pánik elborítja az agyát.

A szolgálatvezető ezen a ponton már nem tud beavatkozni, előtte kell kezelni az ügyet. Kíváncsi vagy hogyan?

A mótiváció törvényszerűségei

Érdekel a téma, várom a konkrét ajánlatot.

Név *:
email *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!