Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Próbanyomat (18.04.19)

 

Próbanyomat (18.04.19)

Hogyan írnak ma a világban szakkönyvet? A világ haladó felében kialakult egy igen hatékony és nagyon célravezető rendszer. Európában ez még csak a szárnyait bontogatja, de az Egyesült Államokban, a PROOFING már mondhatni bevett szokás.

INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ PROOFING (benézhetsz a konyhába...)

A dolog lényege, hogy a szerző megírja a szakkönyvet és nem adja ki, hanem meghirdeti egy válogatott szakmai közönségnek, hogy aki alkar részt vehet a kézirat „továbbfejlesztésben”. Ilyenkor bármi szóba jöhet: hiányosság megnevezése, javaslat javításra, egy új megközelítés leírása, az irodalomjegyzék kiegészítése, reklámozás/hirdetési lehetőség, bármilyen kapcsolódás.

Azt gondolom, mindenki tudja, hogy 2016-ban az OKJ átdolgozásra került és szakmunkás szint 3 modulos lett és ebből két modul kapcsán lehetőség lett rész-szakképzésként is OKJ bizonyítványt szerezni. Ebből az egyik az intézménytakarító, ami Ausztriában és Németországban már kötelező.

Itt az ideje, hogy pontosan tudjuk, meg mit takar ez a szint. Nyilván a szakmai és vizsgakövetelmények megadják a kereteket, de egy kidolgozott szakkönyv mégis más.

Miért lehet nagyon hatásos a PROOFING?

Először is létrehoz egy szakmai közösséget. Ez azt jelenti, hogy a szerző megszűri a szakmai közönségét és megnézi, hogy abban a témában ki az, aki elsőre ugrik.

A mi esetünkben én 95%-ra megírtam a könyvet, ami most kb. 210 oldal (A4). Nem kis anyag most sem, de szakmapolitikai kérdés lehet, hogy nagyobb vagy kisebb legyen. Nem akarom egyedül eldönteni! Ezért szuper dolog a PROOFING. Akinek kedve van elolvasni és véleményt formálni bekapcsolódhat a projektbe. Természetesen bárki bármilyen szellemi produktumot tesz hozzá a könyvhöz a neve szerepelni fog, tehát ez jó lehetőség egy kis szakmai presztízs alapozáshoz.

A készülő könyvet megrendelheted PDF formátumban itt!.

Azonban ez a lehetőség csak jövő hét keddig él.

Nem az a cél, hogy nagyon sokan csatlakozzanak ehhez a programhoz, inkább csak olyanok, akik érdemben tudnak hozzátenni. A javaslatokat pedig a megküldés dátumához mérve a tizedik napig várom.

Ez azt jelenti, hogy a legkésőbb időpont május 7 lenne, mert hosszú hétvége is van közben. Ha ezeket feldolgoztam, egyeztetek a javaslattevővel és május közepén, végén már megjelenhet a INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ könyv.

Ezután pedig ráfordulhatunk az ÖNJÁRÓ (VEZETŐÜLÉSES) FELÜLETTISZTÍTÓ GÉPKEZELŐ, majd ezt követően a SZAKMUNKÁS és a végén a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ könyvekre.

A terv az októberre a Budapest Cleaning Show egyik szenzációja legyen a négy könyv.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!